Baška Voda - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Baška Voda

Nudimo Vam 398 smještaja na destinaciji Baška Voda.

Mali gradić Baška Voda ima oko 3000 stanovnika i leži u gravitacijskom području Makarska. To je ujedno i najbliži veći grad. Dijelovi koje čine mjesto Baška Voda su sljedeći: Krvavica, Promajna, Bratus, Jurandvor, Postranje, Studenci, Zmijavci.


Općenito
Baška VodaBaška Voda je naselje i luka u Makarskom primorju, 9,5 km sjeverozapadno od Makarske. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, ribarstvo i turizam. Najviše se uzgajaju masline, vinova loza, višnje i smokve. Šumovita okolica i šljunčane plaže uvjetovale su intenzivan razvoj turizma. Dubina mora uz gat u luci iznosi 7-11 m. Na magistralnoj je prometnici (M2, E65) Split-rn Dubrovnik.
Tridesetih godina ovoga stoljeća braća Sikavice podignuli su prvi ugostiteljski objekt u mjestu, hotel Slaviju, koji je 1936. dobio odlikovanje iz Londona. Nakon II. Svjetskog rata grade se novi hoteli, turizam dobiva poticaj i posljednjih je desetljeća glavna gospodarska grana.
Danas, uz more i sunce, kupanje i ugodne šetnje, povijesne spomenike i muzej, Baška Voda nudi i atraktivne kulturno-zabavne priredbe. Vrlo su zanimljive vjerske proslave – prije svega procesija na Veliki petak (kroz sva mjesta u općini, čak 15 km), Dan sv. Nikole, zaštitnika Baške Vode (6. prosinca). Na Svetog Lovru (10. kolovoza) održava se smotra klapa Makarskoga primorja.
Znamenitosti
Povijesne građevine,  crkva,  Muzej
Ponuda sportskih aktivnosti
Plivanje,  ronjenje
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  diskoteka,  pizzerija,  restoran
Ponude s područja wellnesa, beauty tretmana i zdravstvene ponude
Wellnes ponuda u hotelu Horizont
frizerski salon
Kupovina
Pekarnica,  Mala trgovina,  Prodaja na tržnici,  Mesnica,  Trgovina voćem i povrćem,  Trgovina nakitom,  suvenirnica,  supermarket

Odmor u Baška Voda s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Baška Voda ili se jednostavno želite samo informirati o Baška Voda u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Baška Voda apartmani, Baška Voda Kuće za odmor, Baška Voda Hoteli, Baška Voda Apartmanska naselja, Baška Voda kuća na selu, Baška Voda Pansioni, Baška Voda sobe za goste, Baška Voda Mobilne kućice

Baška Voda, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.