Betina - Otoci - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Betina

Nudimo Vam 14 smještaja na destinaciji Betina.

Mjesto Betina ima cca. 774 stanovnika i udaljen je 33 km od mjesta Šibenik, obližnjeg većeg grada.


Općenito
Murter, otok u sjeverozapadnom dijelu šibenskog arhipelaga; 18,6 km2 (dug 11 km, širok do 2,8 km); 5 192 stanovnika. Od kopna ga dijeli uski Murterski kanal. Na sjeverozapadu ima plodnih kvartarnih naslaga (prapor). Najviši vrh je Raduč (125 m). Vapnenački dio otoka pokriven je oskudnom vegetacijom. Pretežno strma jugozapadna obala razvedena je manjim uvalama; za vrijeme bure služi kao sidrište za male brodove uvala Koširina. U uvali Slanica je plaža, restauracija i kamp. Na sjeveroistočnoj obali ima dobrih sidrišta i za veće brodove (uvalaJezera i lukaTisno). Na sjeverozapadu otoka, oko prapornog polja s brojnim bunarima, razvila su se naselja Murter (s Hraminom) i Betina. rnTisno leži na najužem dijelu Murterskoga kanala, gdje je preko tjesnaca pokretni most, dug 37,5 m. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, maslinarstvo, voćarstvo, vrtlarstvo, stočarstvo i ribarstvo. Kroz cijeli otok prolazi regionalna prometnica. rnNajstariji poznati stanovnici otoka bili su Iliri (ostaci ilirsko - rimskog naselja Collentum kraj Betine). U srednjem vijeku zvao se Srimac; spominje se i ime Insula Mortarii. U XIII. st. na otoku su dva naselja, Veliko Selo (današnji Murter) i Jezera; Betina i Tisno nastali su vjerojatno u doba turskih provala.
Znamenitosti
Pristanište,  crkve
Ponude za slobodno vrijeme
rafting
Ponuda sportskih aktivnosti
Vožnja biciklom,  Tenis,  planinarenje
Gastronomija i zabava
kafic,  Internet caffe,  pizzerija,  restoran
Kupovina
Pekarnica,  Prodaja na tržnici,  supermarket

Odmor u Betina s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Betina ili se jednostavno želite samo informirati o Betina u Otoci, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Betina apartmani, Betina Kuće za odmor, Betina Hoteli, Betina Apartmanska naselja, Betina kuća na selu, Betina Pansioni, Betina sobe za goste, Betina Mobilne kućice

hotel Betina

    Nažalost nisu pronađeni hoteli u Betina.

apartman Betina

turistički kompleks Betina

  • Na žalost u Betina nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Betina

Betina, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.