Biograd - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Biograd

Nudimo Vam 265 smještaja na destinaciji Biograd.

Mali gradić Biograd ima oko 5300 stanovnika i leži u gravitacijskom području Zadar. To je ujedno i najbliži veći grad. Dijelovi koje čine mjesto Biograd su sljedeći: Soline, Kozina, Benkovac.


Općenito
Biograd na Moru je središte rivijere koju čine na obali mjesta Sv.Petar na Moru,Turanj,Sveti Filip i Jakov,Biograd na moru,rnPakoštane iDrage, naotoku Pašmanu mjesta Tkon, Kraj, Pašman, Barotul, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac, te na otoku Vrgada istoimeno mjesto. Zahvaljujući položaju u najrazvedenijem dijelu hrvatske obale Jadrana, tu se pružaju mogućnosti nautičkog turizma kao u malo kojem dijelu Sredozemlja. U bližoj okolici su tri nacionalna parka: Paklenica, Kornati i Krka, te park prirode Telašćica.Uz kulturno-povijesnu baštinu, Biograd karakteriziraju lijepe plaže, slikoviti zaljevi te raznovrsne smještajne mogućnosti. U gradu je mnogo restorana u kojima se nude specijaliteti domaće i međunarodne kuhinje.Kao turističko se mjesto Biograd počeo razvijati između I. i II. svjetskog rata. Prvi su gosti, Česi, počeli dolaziti 20-ih godina prošlog stoljeća. Prvi je biogradski hotel podignut 1935. na mjestu gdje se danas nalazi hotel Ilirija. U ljetnim mjesecima za turiste se pripremaju brojne kulturne, zabavne i športske priredbe: pučke fešte na otvorenome, na bazenu uz hotel Ilirija, u kinu, održavaju se sportski turniri i natjecanja.Slikoviti Pašmanski kanal s nizom otočića štiti Biograd i rivijeru od jačih udara vjetra s mora, što je povoljno za kupače i za nautičare. Iz Biograda na Moru brodicama se organiziraju izleti na Kornate, kao i u susjedni park prirode Telašćicu. U blizini (7 km) je Vransko jezero, najveće u Hrvatskoj, bogato slatkovodnom ribom zbog čega se organiziraju ribolovni izleti.U Biogradu na Moru postoji i jedan od najvećih i najopremljenijih teniskih središta na ovom dijelu Jadrana, koji raspolaže s 14 osvijetljenih klasičnih terena, te 6 igrališta s tvrdom podlogom. Smješten je u borovoj šumi, uz plažu. Odlične su mogućnosti i za jedrenje i ronjenje pa se redovito organiziraju i škole za te športsko-rekreacijske aktivnosti. Biograd je luka nautičara koji krstare Jadranom i plove Kornatima. Tijekom cijele godine organiziraju se regate, škole jedrenja i druge nautičke aktivnosti. Marina Kornati-Biograd ima 500 vezova u moru i 200 mjesta na kopnu. Otvorena je cijele godine.Biograd na Moru, grad i luka u sjevernojDalmaciji, 28 km južno odZadra. Leži na poluotoku na čijoj se sjevernoj strani nalazi uvala Bošana, a na južnojSoline. Ispred gradića su otoci Planac i Sveta Katarina (sa svjetionikom). rnSrednja siječanjska temperatura zraka 7 °C, a tijekom srpnja 24,5 °C. Godišnje oko 840 mm oborina. U uvali Soline je kupalište s prostranom pješčanom plažom i borovom šumom. Biograd na Moru je lokalno trgovačko i prometno središte, s vezama prema zaleđu, okolnim obalnim naseljima i otoku Pašmanu. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, ribarstvo i turizam i trajektno pristanište za otok Pašman. Biograd se nalazi na magistralnoj prometnici (M2, E65) Zadar-Split.
Znamenitosti
crkve,  Muzej
Ponuda sportskih aktivnosti
Plivanje,  ronjenje
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  pizzerija,  restoran
Ponude s područja wellnesa, beauty tretmana i zdravstvene ponude
frizerski salon

Odmor u Biograd s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Biograd ili se jednostavno želite samo informirati o Biograd u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Biograd apartmani, Biograd Kuće za odmor, Biograd Hoteli, Biograd Apartmanska naselja, Biograd kuća na selu, Biograd Pansioni, Biograd sobe za goste, Biograd Mobilne kućice

turistički kompleks Biograd

  • Na žalost u Biograd nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Biograd

Biograd, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.