Crikvenica - Kvarner - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Crikvenica

Nudimo Vam 659 smještaja na destinaciji Crikvenica.

Kupališno mjesto Crikvenica ima oko 12000 stanovnika. Dijelovi koji čine mjesto Crikvenica su sljedeći: Dramalj, Grizane - Mavrici, Grizane - Kostelj, Kačjak, Bribir, Tribalj, Strance, Benici, Grižane, Drivenik, Lukovo, Grizane - Katunari.


Općenito
Crikvenica ima stoljetnu turističku tradiciju i danas je jedno od većih turističkih središta na Kvarneru. Za Crikvenicu su se već oko 1890. počeli zanimati stranci koji su je upoznali dolazeći iz Opatije na izlete. God. 1891. otvoren je prvi hotel kojem je vlasnik Ivan Skomerža dao ime Erzherzogin Clotilde. Iste godine nadvojvoda Josip kupuje pavlinski samostan koji preuređuje u vojno odmaralište, a potom u dječje ljetovalište; danas je hotel. Brz turistički razvitak uvjetovao je gradnju gradskoga kupališta i uređenje gradskog parka (1891.). Polaganju kamena temeljca za gradnju kupališta nazočan je bio hrvatski ban Khuen Hedervary. Velebni hotel Therapia, koji i danas spada u jedno od najljepših hotelskih zdanja na čitavoj hrvatskoj obali, izgrađen je 1895., a u skladu s tadašnjim shvaćanjima imao je lječilišnu funkciju. Crikvenica je 1906. službeno proglašena klimatskim lječilištem. Turistički rast Crikvenice traje do danas, njezina bogata rivijera, koja se proteže od Jadranova na sjeveru do Selca na jugu, pruža mogućnost svih vrsta odmora i rekreacije. Svoj izvorno lječilišni karakter Crikvenica je zadržala do naših dana, a dobro ustrojena medicinska ustanova Thalassotherapia poznato je lječilište (bolesti dišnih organa, reumatizam). Mnogi paviljoni (svih kategorija), apartmani, sobe, obala s dugačkim plažama i uređena kupališta, sportsko-zabavne igre i fešte u skladu su sa stogodišnjom tradicijom turizma u ovom gradu. Posebnost su plaže opremljene raznovrsnim zabavnim sadržajima za djecu, što Crikvenicu čini osobito omiljenim obiteljskim ljetovalištem. Na raspolaganju su brojni sportski tereni (tenis, igre s loptom) kao i oprema za vodene sportove (veslanje, jedrenje, surfing). Blaga klima omogućuje športske pripreme i tijekom zimskih mjeseci.


Kako crikveničko zaleđe pruža obilje mogućnosti za planinarenje i lov, sezona ovdje ne prestaje krajem ljeta. U mjestu djeluje Lovačko društvo Srndać. Postoji i akvarij s jadranskom florom i faunom te tropskim ribama (Vinodolska ul. 8).


Crikvenica obiluje zanimljivim kulturnim priredbama, a osobito su poznati Uskrsni koncerti. Obilježja tradicionalnih fešta imaju Dani Crikvenice (u kolovozu) te Ribarski tjedan (u rujnu). Gospodarska manifestacija Dani hrvatskog proizvoda nudi turistima vrhunske hrvatske proizvode (5.-12. srpnja).


Crikvenica, grad u području Vinodola u Hrvatskom primorju, 37 km jugoistočno od Rijeke. Smještena je u blizini ušća potoka Dubračine i njegovom dolinom povezana s unutrašnjošću Vinodola, a pješčani nanosi stvaraju crikvenicku plažu. Ime je dobila po crkvi (crikvi) pavlinskog samostana koji je podignuo Nikola Frankopan 1412. na ušću Dubračine u more.
Ima vrlo pogodne klimatske prilike; prosječna godišnja temperatura zraka iznosi 13,2 °C, tijekom siječnja 5,4 °C, a srpnja 23,3 °C. Gospodarstvo se temelji na poljodjelstvu, povrtlarstvu, stočarstvu, ribarstvu i posebice turizmu. Na magistralnoj je prometnici (M2, E65).
Znamenitosti
Obalna šetnica
Ponuda sportskih aktivnosti
Plivanje
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  pizzerija,  restoran
Kupovina
supermarket,  Trgovački centar

Odmor u Crikvenica s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Crikvenica ili se jednostavno želite samo informirati o Crikvenica u Kvarner, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Crikvenica apartmani, Crikvenica Kuće za odmor, Crikvenica Hoteli, Crikvenica Apartmanska naselja, Crikvenica kuća na selu, Crikvenica Pansioni, Crikvenica sobe za goste, Crikvenica Mobilne kućice

turistički kompleks Crikvenica

  • Na žalost u Crikvenica nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Crikvenica

Crikvenica, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.