Fažana - Istra - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Fažana

Nudimo Vam 311 smještaja na destinaciji Fažana.

Malo selo Fažana udaljeno je 8 km od Pula, najbližeg većeg grada. Dijelovi koji čine mjesto Fažana su sljedeći: Valbandon, Surida, Vodnjan, nacionalni park Brijuni, Barbariga, Galizana, Vodnjan-Majmajola, Vodnjan - Butkovici, Divsici, Majmajola, Glavani, Juršići, Bibici, Guran.


Općenito
Između Vodnjana iPule smjestilo se malo ribarsko naseljeFažana koje je najpoznatije kao polazišna točka na putu do Brijunskog otočja. Brijunsko otočje sastavljeno je od 14 otoka i nekoliko grebena. Nekad je bilo osobna ljetna rezidencija jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, a danas je to jedini nacionalni park uIstri.Iz Fažane se tijekom ljetnih mjeseci više puta dnevno nude organizirani izleti na Brijunsko otočje, do kojeg se stiže za 20 do 25 minuta plovidbe. Sama Fažana djeluje mirno i povučeno, no i ona skriva nekoliko vrijednih arhitektonskih spomenika. Povijest ovog ribarskog naselja seže do rimskog doba, što dokazuje niz ostataka rimskih "villa rustica" u okolici naselja. Ovaj dio obale već u najranijem razdoblju naseljavaju Rimljani, a Fažana tada ima ulogu važne izvozne luke za poljoprivredne proizvode koji su se brodovima otpremali u rimsku matičnu državu i na Brijunsko otočje. Fažanski kanal bio je u srednjem vijeku poprište pomorske bitke između Venecije i Genove iz koje je Venecija izašla kao pobjednik, što jeIstri donijelo višestoljetnu venecijansku vladavinu.Danas se Fažana u Hrvatskoj predstavlja kao mirno mjesto za odmor s dobrom turističkom infrastrukturom. Slikovita luka na koju se naslanja mala, ali lijepa stara gradska jezgra, nije samo polazište za izlete brodom na Brijunsko otočje; odavde se otvara prekrasni pogled na Fažanski kanal, kao i na morski tjesnac između kopna i otoka uz obalu. Ugodna šetnica uz more sa svojim brojnim restoranima i kafićima u sjeni borova nudi ugodna mjesta za boravak, s kojih možete opušteno promatrati živahno kretanje prolazećih posjetitelja.U malom, ali vrijednom starom gradu Fažane vrijedi pogledati crkvicu sv. Elizeja iz 6. stoljeća sagrađenu na temeljima rimske "ville rustice". Ova crkva ubraja se u najznačajnije građevine bizantinskog razdoblja u Istri. Također ne treba izostaviti crkvicu sv. Marije od Karmela iz 14. stoljeća s njenim predvorjem sa stupovima i originalnim stropnim slikarijama. Sa trobrodnom župnom crkvom sv. Kuzme i Damjana s renesansnim freskama Fažana ukupno broji tri upečatljiva Božja hrama.Fažana> zahvaljujući svojoj stjenovitoj i strmoj obali te kristalno čistoj vodi nudi izvanredne uvjete za zanimljive ronilačke izlete. Početkom kolovoza preporuča se posjetiti Feštu od sardela koja svojim ukusnim ribljim delicijama i velikim količinama vina dostojno slavi dugu ribarsku tradiciju Fažane. Biciklisti će u Fažani također pronaći idealno polazište za biciklističke ture u ljupkom krajoliku.
Znamenitosti
crkve
Ponude za slobodno vrijeme
nacionalni park
Ponuda sportskih aktivnosti
Vožnja biciklom,  ronjenje,  planinarenje
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  restoran
Videa
 

Odmor u Fažana s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Fažana ili se jednostavno želite samo informirati o Fažana u Istra, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Fažana apartmani, Fažana Kuće za odmor, Fažana Hoteli, Fažana Apartmanska naselja, Fažana kuća na selu, Fažana Pansioni, Fažana sobe za goste, Fažana Mobilne kućice

Fažana, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.