Istra - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u regiji Istra

Za Vas imamo u ponudi 5276 smještajnih jedinica u regiji Istra.


Općenito
Istra je najveći polutok na Jadranu gdje se isprepliću različite civilizacije, kulture, običaji i mišljenja. Sjevernu granicu rubi planinski masiv Ćićarija, u nastavku istočnih Alpa s najvećom planinom Učkom i vrhom Vojak (1396 m). Duž obale Istre i na okolnim otocima prevladavaju borove šume i prepoznatljiva zelena makija. Istra predstavlja mozaik šuma, travnjaka, polja na crvenici, vinograda i starih, napuštenih terasa.


Istra je imala bogatu povijest što svjedoče razni spomenici, crkve i hramovi, tako da ćete u svakom gradu pronaći komadić burne prošlosti.
Veći gradovi u Istri su Pula,
Poreč,
Rovinj, Pazin, Buzet,
Umag, Novigrad. Poreč je grad zabave i noćnog života, Pula grad koncerata, filma i kulture. Rovinj je našao mjesto kao grad romantike. Svaki grad u Istri: Pula i Rovinj, preko Poreča do Umaga pa do Rabca i Medulin i Premantura na jugu pronašli su svoje mjesto u velikoj lepezi turističke ponude. Već dugi niz godina Istra se orijentirala prema turizmu, pa su i zbog toga napravljeni smještajni kapaciteti: privatni smještaj-apartmani, sobe u obiteljskim kućama, vile, hoteli, kampovi i agroturizmi.


Glavno obilježje krajolika unutrašnjosti Istre predstavljaju naselja na pradavno naseljenim zaravnatim platoima brežuljaka. Uz Mutvoran, Sv. Lovreč, Oprtalj, Završje, Hum, Roč i Motovun prikazuje urbani tip prilagođavan brežuljcima čime utječe na daljnju izgradnju na poluotoku.
Brojni vinogradi u unutrašnjoj Istri u mjestima kao što su Motovun, Pazin, Buzet, Vodnjan, Žminj ili Svetvincenat, i njihovi poznati vinari neće Vas ostaviti ravnodušnima pred svojim vinima. u Istri je veoma razvijeno vinarstvo s više od 10 000 ha vinograda, svojim renomiranim centrima i vinima kontroliranog podrijela. Kultna su istarska vina teran i malvazija, ali jednako ćete uživati i u muškatu, pinotu i mnogim drugim vinima. Brojne vinske ceste u Istri podsjećaju Vas da prolazite krajem u kojem su brojni agroturizmi, konobe, restorani, kušaonice, seljačka domaćinstva koja njeguju domaću hranu i piće - pripravljena na tradicionalni istarski način.
Moramo spomenuti i tartufe za koje kažu da su najbolji afrodizijak, a njih ćete također isprobati u Istri u gradovima Motovun ili Buzet.
Agroturizam u Istri, posebno u njenoj unutrašnjosti, razvija se sve raznolikije, osobito zadnjih desetak godina, te ga možemo smatrati zasebnim vidom turističke ponude. Agroturizam u Istri znači boravak u prirodi i s prirodom, susret s prirodnim ljepotama i vrijednostima kulturnog naslijeđa, život u seoskom okruženju. Agroturistička ponuda u Istri vrlo je raznolika: osim boravka u seoskom okruženju, uključuje i druženje s domaćim životinjama, sudjelovanje u seoskim poslovima, pješačenje, jahanje, vožnju biciklom, bavljenje ekstremnim sportovima. Nezaobilazni Nacionalni park Brijuni na jugu Istre svakoga će začarati i natjerati da se vrati i osjeti čar velikog plavetnila i spokoja.


Istra se ističe u turističkoj ponudi Hrvatske zbog kvalitetne i bogate ponude privatnog smještaja: apartmani, sobe, vile, brojni hoteli, kampovi, te poznata gastronomska ponuda: restorani, konobe, pizzerije, agroturizmi i zabavni sadržaji kao što su disko barovi, caffe barovi, slastičarnice. U svakom mjestu Istre pronaći ćete smještaj, gastronomsku ponudu i ostale sadržaje koji su Vam potrebni za što bolji odmor. Tijekom stoljeća tradicije ugošćivanja Istrijani su razvili poseban odnos i kulturu ophođenja sa svojim gostima s kojima nerijetko postaju prijatelji. Osim ponude smještaja u hotelima, kampovima, apartmanima ili u privatnom smještaju, u Istri je razvijen i nautički turizam, kongresni turizam, izletnički, lovni turizam, te ribolovni turizam, agroturizam, kulturni, športsko-rekreacijski, te ronilački i konjički turizam.
Znamenitosti
Bazilika,  Kaštel,  Pristanište,  Povijesni stari grad,  Povijesne građevine,  crkve,  Muzej,  park,  Ostaci iz rimskih vremena,  Obalna šetnica
Ponude za slobodno vrijeme
nacionalni park,  Spilje sa sigama,  planinarske staze
Ponuda sportskih aktivnosti
košarka,  nogomet,  golf-tereni,  Vožnja biciklom,  jahanje,  Plivanje,  jedrenje,  Skijanje na vodi,  ronjenje,  Tenis,  odbojka,  planinarenje,  Vodeni sport
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  diskoteka,  Internet caffe,  pizzerija,  restoran,  lokal za ples,  Kazalište
Ponude s područja wellnesa, beauty tretmana i zdravstvene ponude
frizerski salon,  kozmetički salon,  bolnica,  masaža,  Termalno kupalište,  Ponuda wellnessa
Kupovina
Auto kuća,  Pekarnica,  Trgovina odjećom,  butika,  Trgovački centar,  Ribarnica,  Trgovina kućanskim potrepštinama,  Mala trgovina,  Trgovina kožnom robom,  Prodaja na tržnici,  Mesnica,  Trgovina voćem i povrćem,  Pošta,  Trgovina nakitom,  suvenirnica,  supermarket

Odmor u regiji Istra s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman za odmor, kuću za odmor, hotel, ladanjsku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kuću za Vaš odmor u regiji Istra, ili se jednostavno želite informirati o regiji Istra, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Istra apartmani, Istra Kuće za odmor, Istra Hoteli, Istra Apartmanska naselja, Istra kuća na selu, Istra Pansioni, Istra sobe za goste, Istra Mobilne kućice

Istra, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.