Jablanac - Kvarner - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Jablanac

Nudimo Vam 0 smještaja na destinaciji Jablanac.

Malo mjesto Jablanac ima oko 100 stanovnika. Predjeli mjesta su: Prizna, Stinica.

 

Općenito
Iznad Jablanca, na kamenoj litici, je planinarski dom na najnižoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj (20 m).Jablanac, naselje i trajektna luka na obali Velebitskoga kanala, u dnu duboko uvučene uvale, nasuprototoku Rabu. Leži između uvala Stare Vlake i Smokovače. Stara Vlaka poznata je po tom što se otuda drvo dovlačilo niz padinu do mora, dok je u uvali Maloj Stinici (dubine 8-18 m) pristanište sa zidanom obalom i malim gatom. Južno od Jablanca turistički je zanimljiva uvala Zavratnica. Područje oko Jablanca obiluje brakovima i podmorskim vruljama, pa se u njemu okupljaju različite ribe (lubini). Gospodarstvo se temelji na poljodjelstvu i ribarstvu. U Jablancu je trajektna luka za otok Rab. Povezan je regionalnom cestom s magistralnom prometnicom (M2, E65). Od Jablanca preko velebitskog prijevoja Veliki Alan (1 406 m) vodi lokalna, a dalje regionalna prometnica za Perušić.Jablanac se 1179. spominje kao župno središte Ablana, a u XIII. st. je slobodni kraljevski grad. Na rtu pred lukom nalaze se ruševine utvrđenoga srednjovjekovnoga grada što ga je osnovao ban Stjepan Šubić 1251. Na groblju je crkva sv. Nikole, koja je postojala već 1179., a današnji je oblik dobila u XVI. st. i 1701. U župnoj su crkvi sv. Josipa iz XVIII. st. skulpture u štuku (radionica Somazzi) a iz XIX. st. u drvu (Bartola Devčića). S brda Panasa spušta se u Velebit suhozidna granica između ilirskih plemena Ortoplina i Begiosa s natpisom namjesnika Dolabele.
Ponude za slobodno vrijeme
planinarske staze
Ponuda sportskih aktivnosti
planinarenje

Odmor u Jablanac s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Jablanac ili se jednostavno želite samo informirati o Jablanac u Kvarner, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Jablanac apartmani, Jablanac Kuće za odmor, Jablanac Hoteli, Jablanac Apartmanska naselja, Jablanac kuća na selu, Jablanac Pansioni, Jablanac sobe za goste, Jablanac Mobilne kućice

hotel Jablanac

    Nažalost nisu pronađeni hoteli u Jablanac.

apartman Jablanac

turistički kompleks Jablanac

  • Na žalost u Jablanac nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Jablanac

Jablanac, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.