Lovran - Kvarner - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Lovran

Nudimo Vam 134 smještaja na destinaciji Lovran.

Klimatsko lječilište Lovran ima oko 4000 stanovnika i udaljeno je 5 km od mjesta Opatija, najbližeg većeg grada. Kvartovi mjesta Lovran su sljedeći: Ika, Medveja, Opri, Lovranska Draga, Šušnjevica, Borut, Dolenja Vas, Liganj, Dobrec.


Općenito
Turizam se u Lovranu počeo razvijati pred stotinjak godina (između 1891. i 1893.). Tome je pridonio turistički razvitak obližnje Opatije, tj. izgradnja 12 km dugog obalnog šetališta od Voloskog, preko Opatije, do Lovrana, koje je dovršeno 1884., te puštanje u promet električnog tramvaja na relaciji Matulji-Opatija-Lovran (1908.). God. 1905. mjesto je proglašeno klimatskim lječilištem, a brojni hoteli, kao i uredeni okoliš, učinili su Lovran mondenim zimovalištem. Tada u Lovranu borave mnoge ugledne ličnosti (Tomáš G. Masaryk, prvi predsjednik tadašnje Čehoslovačke). Isprva je Lovran bio zimovalište, a nakon II. svjetskog rata razvija se kao ljetovalište. rnLovran je danas poznat kao morsko kupalište i nacionalno lječilišno središte (poznata ortopedska bolnica). Dobra klima (zimi bilo Učke štiti Lovran od hladnih vjetrova, a ljeti svjež zrak s Učke ublažuje vrućine), bujna mediteranska vegetacija te njegovani ambijent čine ga jednim od najelitnijih ljetovališta u Hrvatskoj. Osim dviju uređenih plaža s javnim kupalištima ima i mnogo manjih hotelskih plaža. Lovran nudi raznovrstan smještaj (hoteli, vile, sobe, apartmani), športsko-rekreacijske sadržaje, posebno športove na vodi (jedrenje, skijanje), športski ribolov, šetnje (lungomare).Važnije su stalne manifestacije: svečanost u čast sv. Jurja, zaštitnika Lovrana (u travnju), ribarske fešte (od lipnja pa sve do rujna), Marunada-fešta posvećena berbi kestena maruna (u listopadu), Međunarodna jedriličarska regata (u studenom).Lovran, grad i ljetovalište na jugoistočnoj obaliIstre, 5 km južno odOpatije. Okolica Lovrana okružena je šumama pitomog kestena (lovranski maroni) i lovora, uz submediteransku vazdazelenu vegetaciju. Klimatske su prilike vrlo povoljne: prosječna temperatura zraka tijekom siječnja iznosi 5,8 °C, a u srpnju 23,3 °C; prosječno 2 230 sunčanih sati godišnje. rnGospodarska je osnova turizam. Sastoji se od stare i nekad utvrđene obalne jezgre i višeg dijela, raštrkanog po pristranku Gorice (712 m), ogranka Učke; obalna je jezgra na malom poluotoku. Poslije 1885. probijena je od Lovrana cesta do željeznicke postaje Matulji i doRijeke. rnOko stare obalne jezgre Lovrana i duž cestovne prometnice za Rijeku sagrađeni su mnogobrojni hoteli i privatne zgrade za zimski odmor i oporavak. Tako je Lovran, uz Opatiju, središte turističke liburnijske rivijere, s uređenim parkovima i vrtovima. Seljačka gospodarstva prilagodila su se turističkim potrebama s orijentacijom na vinogradarstvo, voćarstvo i povrtlarstvo. Ovakav razvitak Lovrana pogodovao je i ribarstvu. Dovodom vode iz flisne zone podno Učke uklonjen je i glavni prirodni nedostatak, nestašica pitke vode. Od Lovrana do Opatije i Voloskog vodi duga obalna promenada. Na magistralnoj je prometnici (E2, E751) Rijeka-Pula.
Znamenitosti
Pristanište,  Povijesni stari grad,  crkva
Ponuda sportskih aktivnosti
planinarenje
Gastronomija i zabava
kafic,  restoran
Kupovina
supermarket
Videa
 

Odmor u Lovran s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Lovran ili se jednostavno želite samo informirati o Lovran u Kvarner, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Lovran apartmani, Lovran Kuće za odmor, Lovran Hoteli, Lovran Apartmanska naselja, Lovran kuća na selu, Lovran Pansioni, Lovran sobe za goste, Lovran Mobilne kućice

Lovran, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.