Makarska - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Makarska

Nudimo Vam 465 smještaja na destinaciji Makarska.

Grad Makarska ima oko 13700 stanovnika i udaljen je 60 km od Split, najbližeg većeg grada. Kvartovi grada Makarska su sljedeći: Veliko Brdo, Ratac, Plaža, centar, Zelenka, Istok, Bidol, Dumina Ledina, Bili Brig, Makar, Puharići, Gorinka, Vrpolje, Biloševac, Moča, Batinići, Drašnice.


Općenito
MakarskaMakarska ima bogatu kulturno-povijesnu baštinu, no posebna je vrijednost Malakološki muzej (u franjevačkom samostanu) sa zanimljivom i jedinstvenom zbirkom iz Jadrana i svjetskih mora. Drži se jednim od najljepših i najraskošnijih malakoloških muzeja u svijetu.
Sportašima i rekreativcima su na raspolaganju brojni tereni i rekviziti za športove na kopnu i na moru. Teniski centar ima devet terena sa zemljanom podlogom, jedan s color set podlogom, te dvije dvorane sa zemljanom podlogom i rasvjetom. Taj suvremeni teniski centar na kojem se održavaju važni svjetski turniri smješten je u blizini poznate makarske plaže.
U Makarskoj je razvijen i rekreacijsko-zdravstveni turizam, u lječilištu Biokovka, gdje se pružaju raznovrsne terapeutske usluge. Ugodna je šetnja duž luke i gradskih plaža, a spremniji na jače napore mogu se uputiti jednom od brojnih planinarskih staza na vrhove Biokova, koje privlači ugodnom svježinom, mirom i veličanstvenim vidicima. Biokovo se ističe ne samo brojnim reljefnim posebnostima nego i endemskim biljem, a bogato je i visokom divljači (mufloni i divokoze). rnKulturno-umjetničke, zabavne i pučke priredbe sastavni su dio života Makarske, napose u turističkoj sezoni. U srpnju i kolovozu održava se tradicionalno Makarsko kulturno ljeto, s bogatim dramskim i raznovrsnim koncertnim programom, nastupima dalmatinskih klapa, izložbama, večerima poezije i folklornim priredbama. U sklopu te manifestacije održavaju se Ribarska noć i Noć Kalelarge (noć grada).
MAKARSKA, grad, luka i turističko središte u prostranoj uvali koju s jugoistoka zatvara rt Osejava, a sa sjeverozapada poluotok Sveti Petar na podnožju Biokova. Klima je mediteranska; zimi ima jake bure. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, voćarstvo, prerada prehrambenih proizvoda, prerada plastike, pomorstvo, ribarstvo i turizam. Turističko je središte Makarskog primorja. Makarska se razvila amfiteatralno uz morsku obalu i podno Biokova, a sastoji se od stare jezgre mediteranskog tipa i novijeg dijela s hotelima, restauracijama, trgovinama i dr. Prema sjeverozapadu pruža se park i borova šuma koja obrubljuje 1 500 m dugu plažu u Donjoj luci. U produženju Donje luke su brojne pješčane uvale, odvojene malim vapnenačkim bilima.
Znamenitosti
crkva,  Samostan,  Muzej
Ponuda sportskih aktivnosti
Penjanje,  Plivanje,  Tenis,  ronjenje
Gastronomija i zabava
kafic,  diskoteka,  pizzerija,  restoran
Ponude s područja wellnesa, beauty tretmana i zdravstvene ponude
frizerski salon
Kupovina
Pekarnica,  Trgovina odjećom,  Prodaja na tržnici,  Mesnica,  Trgovina voćem i povrćem,  Trgovina nakitom,  suvenirnica,  supermarket

Odmor u Makarska s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Makarska ili se jednostavno želite samo informirati o Makarska u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Makarska apartmani, Makarska Kuće za odmor, Makarska Hoteli, Makarska Apartmanska naselja, Makarska kuća na selu, Makarska Pansioni, Makarska sobe za goste, Makarska Mobilne kućice

turistički kompleks Makarska

  • Na žalost u Makarska nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Makarska

Makarska, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.