Novigrad-Istra - Istra - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Novigrad-Istra

Nudimo Vam 329 smještaja na destinaciji Novigrad-Istra.

Mali gradić Novigrad-Istra ima oko 2550 stanovnika i leži u gravitacijskom području Umag. To je ujedno i najbliži veći grad. Dijelovi koje čine mjesto Novigrad-Istra su sljedeći: Nova Vas, Dajla, Paolija, Fakinia, Mareda, Karigador, Strada Contessa, Brtonigla-Verteneglio, Šaini, Fiorini, Livade, Bijele Zemlje, Buzinija, Rogovići, Brtonigla.


Općenito
Novigrad je maleni gradić na zapadnoj obali Istre koji se spaja sa umaškom rivijerom, smješten na malom poluotoku na ušću rijeke Mirne. rnNovigrad je prometnicama povezan sa svim većim lukama zapadne Istre. Osobito je privlačna šumovita okolica i razvedena obala Novigrada. Povijesna jezgra Novigrada okružena je srednjovjekovnim zidinama zupčastog kruništa, s obrambenim kulama. Unutar zidina do danas je očuvan ugođaj onoga vremena, s karakterističnim uskim i krivudavim uličicama, malim trgovima, gradskom ložom, starim crkvama, palačom Rigo. U starom djelu Novigrada vile i hoteli, uklopili su se u starinsku jezgru. Od kulturno-zabavnih priredbi u Novigradu nemojte nikako propustiti koncerte klasične glazbe u gradskoj crkvi (obično ljeti), te feštu sv. Pelagija, zaštitnika Novigrada (7 dana, krajem kolovoza). rnKao svi ostali gradovi na istarskoj obali Novigrad je danas moderno ljetovalište, te kulturno i športsko središte. Novigrad je prestižno turističko mjesto, s brojnim hotelima, apartmanima, vilama. Novigrad nudi komforan smještaj u nekoliko gradskih hotela i kampovima u neposrednoj okolici uz more, kao i u lijepim privatnim kućama i vilama. Mnogi športski tereni omogućuju treniranje ili zabavu.
Novigrad se pod ovim nazivom (Neapolis) spominje od kasne antike, a njegov je smještaj važan jer se nalazi na ušću najdulje istarske rijeke Mirne, koja je bila plovna još sredinom XX. st. Do 1828. god. tu je bilo sjedište utjecajne biskupije, a danas je važno turističko središte. U prizemlju palače Rigo smještena je zbirka antičkih i srednjevjekovnih spomenika.
Znamenitosti
Pristanište,  Povijesni stari grad,  Povijesne gradske zidine,  crkve,  park,  Obalna šetnica
Ponuda sportskih aktivnosti
košarka,  Vožnja biciklom
Gastronomija i zabava
kafic,  pizzerija,  restoran

Odmor u Novigrad-Istra s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Novigrad-Istra ili se jednostavno želite samo informirati o Novigrad-Istra u Istra, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Novigrad-Istra apartmani, Novigrad-Istra Kuće za odmor, Novigrad-Istra Hoteli, Novigrad-Istra Apartmanska naselja, Novigrad-Istra kuća na selu, Novigrad-Istra Pansioni, Novigrad-Istra sobe za goste, Novigrad-Istra Mobilne kućice

Novigrad-Istra, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.