Otoci - Hrvatska

Informacije za Vaš Odmor na Otok Murter

Mi za Vas u ponudi imamo 311 smještajnih jedinica na Otok Murter.

Murter, otok u sjeverozapadnom dijelu šibenskog arhipelaga; 18,6 km2 (dug 11 km, širok do 2,8 km); 5 192 stanovnika. Od kopna ga dijeli uski Murterski kanal. Na sjeverozapadu ima plodnih kvartarnih naslaga (prapor). Najviši vrh je Raduč (125 m). Vapnenački dio otoka pokriven je oskudnom vegetacijom. Pretežno strma jugozapadna obala razvedena je manjim uvalama; za vrijeme bure služi kao sidrište za male brodove uvala Koširina. U uvali Slanica je plaža, restauracija i kamp. Na sjeveroistočnoj obali ima dobrih sidrišta i za veće brodove (uvalaJezera i lukaTisno). Na sjeverozapadu otoka, oko prapornog polja s brojnim bunarima, razvila su se naselja Murter (s Hraminom) i Betina.Tisno leži na najužem dijelu Murterskoga kanala, gdje je preko tjesnaca pokretni most, dug 37,5 m. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, maslinarstvo, voćarstvo, vrtlarstvo, stočarstvo i ribarstvo. Kroz cijeli otok prolazi regionalna prometnica.Najstariji poznati stanovnici otoka bili su Iliri (ostaci ilirsko - rimskog naselja Collentum kraj Betine). U srednjem vijeku zvao se Srimac; spominje se i ime Insula Mortarii. U XIII. st. na otoku su dva naselja, Veliko Selo (današnji Murter) i Jezera; Betina i Tisno nastali su vjerojatno u doba turskih provala.

Odmor na Otok Murter s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman za odmor, kuću za odmor, hotel, ladanjsku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kuću za Vaš odmor na Otok Murter, ili se jednostavno želite informirati o Otok Murter u Otoci, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Otok Murter apartmani, Otok Murter Kuće za odmor, Otok Murter Hoteli, Otok Murter Apartmanska naselja, Otok Murter kuća na selu, Otok Murter Pansioni, Otok Murter sobe za goste, Otok Murter Mobilne kućice

Otok Murter, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.