Otoci - Hrvatska

Informacije za Vaš Odmor na Otok Pag

Mi za Vas u ponudi imamo 1557 smještajnih jedinica na Otok Pag.

Otok Pag je jedan od najvećih hrvatskih otoka (285 km2) i često je podvrgnut udarima velebitske bure. Najveći dio otoka Paga je kamenjar koji služi za ispašu ovaca, od čijeg se mlijeka pravi čuveni paški sir, a manji dio čine udoline u kojima se uzgaja vinova loza i masline.
Otok Pag je smješten u sjevernoj
Dalmaciji i proteže se uz Jadransku obalu. Karakteristično za otok Pag je njegov reljef koji je većinom kamenjar, a samo su manje površine pod makijom. Danas turistički razvijen, otok Pag nudi slikovite uvale i plaže, bogata lovišta, glasoviti paški sir, nadaleko poznatu pašku čipku i vrijedne spomenike. Glavna mjesta na otoku Pagu su grad
Pag,
Novalja, Lun, Caska, Dinjiška, Košnjun, Mandre, Metajna, Potočnica, Povljana, Šimuni, Žigljen, Kustići, Zubovići i ostala manja mjesta.


Grad Pag je luka i ekonomsko središte otoka Paga. Leži na jugoistočnoj obali istoimenog zaljeva, gdje zaljev prelazi u plitko slano jezero (Paške solane). U srednjem vijeku zbog svojih solana otok Pag, uzrok žestokih svađa između Raba i Zadra.
Sasvim normalno je šetajući gradom Pagom vidjeti stare žene kako izrađuju poznatu Pašku čipku - roželicu. Gradnja današnjeg Paga počinje 1443. godine pravilnim rasporedom ulica, središnjim trgom, vjerojatno prema planu Jurja Dalmatinca, kome se pripisuje i gradnja gotičkog Kneževa dvora. U Starome gradu sačuvani su djelovi srednjovjekovnog bedema i romaničko-gotička župna crkva iz XIV st. Grad Pag je poznat po gostoljubivosti svojih mještana koji će Vas udomiti u obiteljskim kućama, apartmanima i sobama.


Novalja je utemeljena u kasnoj antici, a danas je najrazvijeniji turistički centar na Pagu. Novalja je poznata po bogatoj turističkoj ponudi restorana, konoba, i noćnom životu u disko klubovima i caffe barovima. Brojne pješčane plaže u okolici Novalje zadovoljit će i najzahtjevnije goste. Uvale Zrće i Straško će osim pješčanih plaža ponuditi zabavu u disko klubovima i caffe barovima na samom moru. Smještajni kapaciteti su različiti: od apartmana i soba u vilama i privatnim kućama, do pansiona, hotela i kampova.
Caska je malo mjesto sa jednom od najljepših plaža na otoku Pagu. Caska se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog kastruma, oko kojeg se razvilo naselje Cissa. Većina vila i kuća s ponudom soba i apartmana u Caskoj se nalaze uz samu plažu.


Povljana je mjesto na jugozapadnoj obali otoka Paga, poznato po ljekovitom blatu s morskim muljevitim sedimentom, korisnim za liječenje reumatskih bolesti.
Metajna je maleno mjesto na otoku Pagu poznato po izvoru pitke vode. Turistička ponuda Metajne se bazira na privatnom smještaju, ponajviše apartmani, sobe ili pansioni.

Odmor na Otok Pag s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman za odmor, kuću za odmor, hotel, ladanjsku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kuću za Vaš odmor na Otok Pag, ili se jednostavno želite informirati o Otok Pag u Otoci, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Otok Pag apartmani, Otok Pag Kuće za odmor, Otok Pag Hoteli, Otok Pag Apartmanska naselja, Otok Pag kuća na selu, Otok Pag Pansioni, Otok Pag sobe za goste, Otok Pag Mobilne kućice

Otok Pag, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.