Otok Šipan - Otoci - Hrvatska

Informacije za Vaš Odmor na Otok Šipan

Mi za Vas u ponudi imamo 11 smještajnih jedinica na Otok Šipan.

Otok Šipan ima cca. 450 stanovnika i udaljena je 21 km od mjesta Dubrovnik koje je i obližnje veće mjesto. Dijelovi Otok Šipan su sljedeći: Sipanska Luka, Sudurad.

Općenito
Otok ŠipanŠipan, najveći otok u skupini Elafitskih otoka, 17 km sjeverozapadno od Dubrovnika; od kopnene obale dijeli ga Koločepski kanal; 16,5 km2 (dug 9,1 km, širok do 2,6 km); 500 stanovnika. Između dva vapnenačka bila, višeg (Velji vrh, 243 m) na sjeveroistoku i nižeg na jugozapadu, pruža se dolomitska udolina u kojoj se uzgajaju masline, smokve, vinova loza, rogači, bademi, naranče i agrumi. Posebno mjesto zauzima turizam. Krajnji, potopljeni dijelovi udoline tvore na sjeverozapadu uvalu Šipanska luka, a na jugoistoku uvalu Sudurad. U jugoistočnom produženju višeg bila nalazi se otočic Ruda. Glavna su naselja Šipanska Luka (Luka) i Suđurađ; u unutrašnjosti ima nekoliko manjih sela (Fraiga, Sutulija, Vojnovo Selo, Odak). Brodskom vezom povezan s Dubrovnikom.
Pod današnjim imenom otok se prvi put spominje 1371. U Šipanskoj Luci otkriveni su ostaci rimske vile. Iz srednjega je vijeka više arhitektonskih spomenika: ruševine crkve sv. Petra na Veljem vrhu (XI. st.), crkvica sv. Ivana s freskama (XI. st., proširena u XV. st.) u Šilovu Selu, te unutar sklopa benediktinskoga samostana u Pakljenoj predromanička crkva sv. Mihovila iz XI. st., romaničko-gotička kuća, gotička kula i renesansna crkva sv. Duha iz 1569. U XV. st. na Šipanu ljetnikovce podiže dubrovačka vlastela. U Šipanskoj Luci, gdje su u kasnogotičkoj župnoj crkvi sv. Stjepana slike Pantaleonea (druga polovica XV. st.), ističe se ljetnikovac obitelji Sorkočević (XV. st.). U XV. st. sagrađen je iznad Šipanske Luke gotički knežev dvor s biforama na pročelju (nad gotičkim dvorišnim vratima natpis iz 1450.). U Suđurđu je utvrđeni dvorac koji je 1539. sagradio Tomo Stjepović-Skočibuha; njegov sin Vice podignuo je uz dvorac visoku kulu (1577.). Između Šipanske Luke i Sudurda su ruševine ljetne rezidencije dubrovačkih nadbiskupa; u njoj je povremeno boravio i humanist Lodovico Beccadelli (1501.-1572.), prijatelj Michelangelov. U Renatovu su ruševine manjega zamka u kojemu je, prema predaji, boravio napuljski kralj Renato Anžuvinski (XV. st.); nađen je grb s natpisom »Renatus rex justus«.
Znamenitosti
Kaštel,  Pristanište,  povjesni objekti iz renesanse,  crkve,  Samostan
Ponuda sportskih aktivnosti
ronjenje
Gastronomija i zabava
restoran

Odmor na Otok Šipan s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor na Otok Šipan ili se jednostavno želite samo informirati o Otok Šipan u Otoci, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Otok Šipan apartmani, Otok Šipan Kuće za odmor, Otok Šipan Hoteli, Otok Šipan Apartmanska naselja, Otok Šipan kuća na selu, Otok Šipan Pansioni, Otok Šipan sobe za goste, Otok Šipan Mobilne kućice

turistički kompleks Otok Šipan

  • Na žalost u Otok Šipan nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Otok Šipan

Otok Šipan, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.