Otok Vrgada - Otoci - Hrvatska

Informacije za Vaš Odmor na Otok Vrgada

Mi za Vas u ponudi imamo 2 smještajnih jedinica na Otok Vrgada.

Otok Vrgada ima oko 250 stanovnika i udaljen je 37 km od Šibenik, najbližeg većeg grada.


Općenito
Otok VrgadaVrgada, otok u srednjoj Dalmaciji jugoistočno od Pašmana; 3,7 km2 (dug 2,8 km, širok do 1,2 km); 236 stanovnika; najviši vrh Srabljinovac (112 m). Između dva usporedna niza niskih brežuljaka pruža se plodna udolina. Krajnji dijelovi udoline potopljeni su i tvore uvale, na sjeverozapadu Sveti Andrija, na jugoistoku Kranje; veća uvala je Luka; okružena otočićima. Otok je mjestimice (osobito u sjeveroistočnom dijelu) pokriven šumom. Jugozapadna obala strmo se spušta u more; na položitijoj sjeveroistočnoj obali ima manjih uvala s pješčanim plažama. Jedino naselje na otoku, Vrgada, dopire do uvale Luka na sjeveroistočnoj obali. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, stočarstvo, ribarstvo i turizam. Brodskim vezama povezana je s Pakoštanima i Biogradom na moru. rnVrgadu spominje već Konstantin Porfirogenet sredinom X. st. pod imenom Lumbrikaton. Na uzvisini iznad groblja su ruševine zida s kvadratnim kulama, vjerojatno ostatak antičkoga i ranosrednjovjekovnoga kastruma. Jednobrodna crkvica sv. Andrije predromanička je građevina. U XV. st. otok je u posjedu mletačke komune u Zadru, a padom Venecije dijeli političku sudbinu ostatka Dalmacije.
Znamenitosti
historijski objekti iz antičkih vremena,  crkva
Ponuda sportskih aktivnosti
Vožnja biciklom
Gastronomija i zabava
restoran

Odmor na Otok Vrgada s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor na Otok Vrgada ili se jednostavno želite samo informirati o Otok Vrgada u Otoci, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Otok Vrgada apartmani, Otok Vrgada Kuće za odmor, Otok Vrgada Hoteli, Otok Vrgada Apartmanska naselja, Otok Vrgada kuća na selu, Otok Vrgada Pansioni, Otok Vrgada sobe za goste, Otok Vrgada Mobilne kućice

hotel Otok Vrgada

    Nažalost nisu pronađeni hoteli u Otok Vrgada.

apartman Otok Vrgada

turistički kompleks Otok Vrgada

  • Na žalost u Otok Vrgada nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Otok Vrgada

Otok Vrgada, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.