Otok Zlarin - Otoci - Hrvatska

Informacije za Vaš Odmor na Otok Zlarin

Mi za Vas u ponudi imamo 5 smještajnih jedinica na Otok Zlarin.

Otok Zlarin ima oko 280 stanovnika i udaljen je 8 km od Šibenik, najbližeg većeg grada.


Općenito
Otok ZlarinZlarin, otok u šibenskom arhipelagu, jugozapadno od Šibenika; od kopna ga odvaja Šibenski kanal, a od niza otočića na jugozapadu Zlarinski kanal; 8,19 km2 (dug 6,1 km, širok do 2,1 km); 359 stanovnika; najviši vrh Klepac (170 m). Sastoji se od dva bila između kojih je udolina s plodnim obradivim površinama. Veći su zaljevi Zlarinska luka i Magarna na jugoistoku; na sjeveroistočnoj obali su uvale Vodena, Velika Lovišća, Njivica, Veleš, Platac, Lokvica i dr. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, voćarstvo, ribarstvo, vađenje koralja i spužava, pomorstvo i turizam. Brodska veza sa Šibenikom.
U XVI. st. naseljen je izbjeglicama pred Turcima. Baroknu župnu crkvu sagradio je 1735.-40. šibenski graditelj Ivan Skoko. Osim nje u naselju je više crkava: Sv. Roko na starome groblju iz 1650.; Gospa od Rašelja (prva polovica XV. st., obnovljena u baroknome slogu 1714.; oltar iz 1767., rad kipara braće Pija i Vicka Dall' Acque); Sv. Šimun iz druge polovice XVII. st. Kapela Porođenja Isusova, u sklopu palače Zuliani, podignuta je u prvoj polovici XVII. st. U naselju se nalazi nekoliko ladanjskih kuća iz doba baroka (XVII.-XVIII. st.).
Znamenitosti
crkva,  Muzej,  Pristanište,  Povijesne građevine iz razdoblja baroka,  Povijesne građevine iz razdoblja gotike
Ponuda sportskih aktivnosti
ronjenje
Gastronomija i zabava
restoran

Odmor na Otok Zlarin s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor na Otok Zlarin ili se jednostavno želite samo informirati o Otok Zlarin u Otoci, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Otok Zlarin apartmani, Otok Zlarin Kuće za odmor, Otok Zlarin Hoteli, Otok Zlarin Apartmanska naselja, Otok Zlarin kuća na selu, Otok Zlarin Pansioni, Otok Zlarin sobe za goste, Otok Zlarin Mobilne kućice

hotel Otok Zlarin

    Nažalost nisu pronađeni hoteli u Otok Zlarin.

apartman Otok Zlarin

turistički kompleks Otok Zlarin

  • Na žalost u Otok Zlarin nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Otok Zlarin

Otok Zlarin, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.