Pazin - Istra - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Pazin

Nudimo Vam 41 smještaja na destinaciji Pazin.

Mali grad Pazin (200 m.ü.d.M.) ima oko 5000 stanovnika te je 49 km udaljen od Pula, najbližeg većeg grada. Dijelovi mjesta Pazin su sljedeći: Gracisce, Podpićan, Bašići, Sutivanac, Kringa, Motovun, Paz, Damjanići, Zminj (Zeci), Matijasi, Bertosi, Lindar, Bazgalji, Svetvincenat, Jakovici, Beram, Frankovici, Laginji, Mandalencici, Trviz, Mrkoci, Baksi, Brinjani, Grzini, Karnevali, Krbune, Rozi, Novaki Pazinski, Stari Pazin.


Općenito
Istarski grad Pazin, smješten na 200-injak metara nadmorske visine iznad duboke i moćne jame, na 49 kilometara sjeverno od Pule, broji oko 5 tisuća stanovnika. Na tridesetak kilometara od poznatih turističkih obalnih odredišta Poreča i Rovinja, Pazin je grad bogate tradicije i administrativni centar Istarske Županije od 1993, zbog svoje geografske pozicije zaslužuje i naziv “srce Istre“.

Vrlo je karakteristična slika gradskog dvorca, najočuvanijeg u cijeloj Istri iz kojeg se nekada i upravljalo cijelim poluotokom, spomenutog u pismenim izvorima već davne 983, nadvijenog nad jamom ispod koje se pak nalazi rijeka Pazinčica. Taj je fenomen 1964. godine Zavod za zaštitu okoliša proglasio pejzažom za očuvanje. Ta poznata Pazinska jama svojim impresivnim jezerima i danas izazov speleolozima a i cijeli kraj prepun je predivnih prirodnih remekdjela slapova, razvedenih reljefa i potoka. Upravo je u istoj jami i Jules Verne ambijentirao jedan dio svojeg romana „Mathias Sandorf“ pa se stoga u Pazinu svake godine na kraju lipnja održava manifestacija Dani Jules Verne-a. Gradski te etnografski muzej vrlo su zanimljivi za posjetiti, a između ostalog se tamo čuvaju i stara istarska zvona. Pazin i okolica nude mnogo mogućnosti za aktivan odmor: neponovljive uvjete terena za brdski i rekreativni biciklizam, veliki broj pješačkih i planinarskih staza za početnike i iskusne penjače i stara skoro zaboravljena zdanja crkava i dvora. Prisutne su i poznate lokacije za bogati ribolov na slatkim vodama a kraj se može upoznati i jašući na nekim od rasnih ali pitomih konja.

Odmor u Pazin s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Pazin ili se jednostavno želite samo informirati o Pazin u Istra, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Pazin apartmani, Pazin Kuće za odmor, Pazin Hoteli, Pazin Apartmanska naselja, Pazin kuća na selu, Pazin Pansioni, Pazin sobe za goste, Pazin Mobilne kućice

hotel Pazin

    Nažalost nisu pronađeni hoteli u Pazin.

apartman Pazin

turistički kompleks Pazin

  • Na žalost u Pazin nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Pazin

Pazin, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.