Petrčane - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Petrčane

Nudimo Vam 115 smještaja na destinaciji Petrčane.

Mjesto Petrčane ima oko 580 stanovnika i udaljeno je 15 km od mjesta Zadar, najbližeg većeg grada. Dijelovi koji čine mjesto Petrčane su sljedeći: Punta Skala.


Općenito
PetrčanePetrčane je turističko mjesto i manje pristanište u istoimenom zaljevu u Zadarskom kanalu, od Zadra udaljenog 12 kilometara. Izuzetno lijepa plaža duga je 2 km i nudi sve mogućnosti vodenih športova. U okolici je nekoliko kampova, a od privatnog smještaja ponajviše se nude apartmani, te sobe i pansioni. Posebnost je bazen s toplom morskom vodom. U Petrčanama i okolici je nekoliko ugostiteljskih objekata - restorani i konobe. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, ribarstvo i u zadnje vrijeme sve više i turizam.
Petrčane su se smjestile između Zadra i Nina, starim hrvatskim gradovima. Zbog izuzetnog geografskog položaja, Petrčane su polazišna točka za izlete po otocima u zadarskom arhipelagu i za obilazak Nacionalnom parku Kornati i Nacionalnom parku Paklenica.
U srednjem vijeku su u Petrčanama bili posjedi zadarskih samostana sv. Krševana i Platona. Jugozapadno od Petrčana je obnovljena crkva Sv. Bartula iz 12-13. stoljeća s masivnim zvonikom na pročelju.
Znamenitosti
crkva
Ponuda sportskih aktivnosti
Plivanje
Gastronomija i zabava
kafic,  restoran
Kupovina
Mala trgovina

Odmor u Petrčane s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Petrčane ili se jednostavno želite samo informirati o Petrčane u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Petrčane apartmani, Petrčane Kuće za odmor, Petrčane Hoteli, Petrčane Apartmanska naselja, Petrčane kuća na selu, Petrčane Pansioni, Petrčane sobe za goste, Petrčane Mobilne kućice

Petrčane, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.