Podgora - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Podgora

Nudimo Vam 324 smještaja na destinaciji Podgora.

Podgora ima oko 1500 stanovnika i udaljena je 10 km od Makarska, najbližeg većeg grada. Pojedina mjesta Podgora su sljedeća: Drašnice, Plaža, Igrane, Živogošće, Gornja Podgora, Duge Njive.


Općenito
U samom srcu Dalmacije, na Makarskoj Rivijeri, smjestila se princeza Jadrana - Podgora, jedno od najslikovitijih mjesta na rivijeri. Sa svojih 2 880 stanovnika nalazi se 65 km južno od Splita i 135 km sjeverno od Dubrovnika.Podgoru sunce obasjava više od 2 750 sati godišnje, što je čini jednim od najsunčanijih mjesta na Sredozemlju. S prosječnom temperaturom zraka višom od 20°C od mjeseca lipnja do listopada. Prekrasno čisto more može se pohvaliti godišnjim temperaturnim prosjekom višim od 20°C. Temperatura mora u ljetnom se periodu kreće između 25°C i 27°C. Zime su izuzetno blage i sunčane, a ljeta duga i topla s osvježavajućim maestralom, vjetrom koji nenametljivo s pučine donosi prirodno osvježenje, prijeko potrebno u ljetnim danima. Od ostalih vjetrova tu su i bura (sjeverac), koja donosi hladnoću te jugo, topli vjetar s mora koji donosi vlagu, a izuzetno je omiljen među poklonicima vodenih športova poput jedrenja, surfanja i kajtinga.Suncem okupane podno gorostasne planine-parka prirode Biokovo, prostrle su se 4 km duge podgorske obale i živopisna luka za ribarske brodove - šetalište rivom.Podgora je od davnine poznato ribarsko središte. Kao i u ostalim primorskim mjestima, pogled Vam privlače brodovi u luci. Podgorska kočarska flota od petnaestak dobro opremljenih brodova jedna je od najvećih na ovom dijelu dalmatinske obale. Istočno od Podgore nastavlja se naselje Čaklje s plažom i novoizgrađenom lučicom za brodove. Na brežuljku iznad luke nalazi se spomenik "Galebova krila" podignut 1962. u znak sjećanja na osnivanje ratne mornarice u Drugom svjetskom ratu.Podgora pored prirodnih ljepota, blage klime i bogate povijesti sačuvane u starim građevinama i stoljetnim maslinicima, posjetiteljima nudi i bogat kulturni, športski i zabavni život. Za aktivan odmor Podgora Vam nudi športske terene za tenis, odbojku ili košarku. Od morskih športova na raspolaganju su Vam skijanje, surfanje, vožnje skuterima ili gliserima. Moći ćete savladati i vještine ronjenja u nekoj od škola.U Podgori tradicija organiziranog bavljenja turizmom traje preko stotinu godina. Njegovali smo, od samog početka, izvorne vrednote i blagodati našeg kraja u koji smo uklopili mnoge hotele i popratne sadržaje za Vaš odmor.I kao jedan od naših najvećih aduta - izuzetno gostoprimstvo ovdašnjih ljudi, domaćina, koje će Vas zasigurno nagnati na odluku o ponovnom posjetu ovom prekrasnom biseru jadranske obale.
Ponuda sportskih aktivnosti
Plivanje,  ronjenje,  Tenis
Gastronomija i zabava
kafic,  restoran
Kupovina
Pekarnica,  Mala trgovina,  Trgovina voćem i povrćem,  suvenirnica

Odmor u Podgora s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Podgora ili se jednostavno želite samo informirati o Podgora u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Podgora apartmani, Podgora Kuće za odmor, Podgora Hoteli, Podgora Apartmanska naselja, Podgora kuća na selu, Podgora Pansioni, Podgora sobe za goste, Podgora Mobilne kućice

turistički kompleks Podgora

  • Na žalost u Podgora nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Podgora

Podgora, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.