Povljana - Otoci - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Povljana

Nudimo Vam 110 smještaja na destinaciji Povljana.

Malo selo Povljana ima oko 800 stanovnika i udaljeno je 13 km od mjesta mjesto Pag, Pag, najbližeg većeg grada. Dijelovi koji čine mjesto Povljana su sljedeći: Miškovići, Dinjiska, Stara Vas, Smokvica.


Općenito
Povljana, južni biser otoka Paga, širi se duž zaljeva kristalnog mora, zaštićenog od vjetra i okruženog borovom šumom. Gospodarstvo mjesta bazira se na poljoprivredi, stočarstvu te ribarstvu, a sada sve više i na turizmu. Velike površine plodne zemlje već više stoljeća prehranjivale su veliko područje čitavog otoka. Danas se poljoprivredna proizvodnja bazira prvenstveno na povrću i grožđu od kojeg se dobiva izvrsno bijelo vino: Gegić. U Povljani se može prakticirati aktivan odmor: biciklizam, surfanje, tenis, sportski ribolov, trekking i šetnje samo su neke od mogućih ostvarivih ideja. Postoji i ljekovito blato u blizini mjesta koje je postalo vrlo popularno.

Turizam se u Povljani počinje razvijati polovicom dvadesetog stoljeća zahvaljujući predivnim plažama okupanim bistrim morem i netaknutom prirodom. Pogodna klima te gostoljubivost njenih stanovnika osjetno su pridonijeli turističkom sektoru. Povljana se može pohvaliti i spomenikom proglašenim baštinom čovječanstva pod okriljem UNESCO-a: radi se o suhozidima koji svjedoče o stoljećima napornog rada generacija i generacija poljoprivrednika u zemlji teškoj za obrađivanje. Mjesto je poznato i po ženskim i muškim klapama.
Znamenitosti
Ostaci iz rimskih vremena
Ponuda sportskih aktivnosti
Vožnja biciklom,  Plivanje,  Skijanje na vodi,  ronjenje,  planinarenje
Gastronomija i zabava
restoran
Kupovina
Mala trgovina

Odmor u Povljana s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Povljana ili se jednostavno želite samo informirati o Povljana u Otoci, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Povljana apartmani, Povljana Kuće za odmor, Povljana Hoteli, Povljana Apartmanska naselja, Povljana kuća na selu, Povljana Pansioni, Povljana sobe za goste, Povljana Mobilne kućice

hotel Povljana

    Nažalost nisu pronađeni hoteli u Povljana.

apartman Povljana

turistički kompleks Povljana

  • Na žalost u Povljana nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Povljana

Povljana, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.