Pula - Istra - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Pula

Nudimo Vam 530 smještaja na destinaciji Pula.


Općenito
Pula nije samo najstariji grad u Istri već je i preko 500 godina bio najvažniji rimski grad na ovom području, što se lako da i primjetiti po mnogobrojnim velebnim rimskim građevinama. Iako Pula nema plaža za kupanje, svejedno privlači veliki broj posjetitelja obalom obraslom aromatičnim pinia borovima i čarima starog lučkog grada.

Rimljanima se brežuljkasti položaj pute toliko svidio da su odlučili sagraditi impozantni grad. Kada je u 14. Stoljeću Venecija izborila vlast nad Pulom, moć i snaga trgovačkog grada je naglo pala. Poharale su ju epidemije i razbojništva te je na taj način propadala, pa je tek krajem 19. stoljeća uspjela se odhrvati uništenju. Nakon toga Pula se razvila u moderan lučki grad Habsburgovaca, što je donijelo sa sobom ekspanziju gradnje zgrada uprave, škola, kazališta, parkova i daljnjih postignuća koja su s time došla.

Glavna atrakcija za posjetiti su ruševine iz rimskog vremena. Tako ćete na mjesti gdje su se nalazile rimske zidine grada, sada stoje dvostruka vrata Porta Gemina i na središnjem gradskom brežuljku ostatke „malog rimskog kazališta“ koji danas služe kao odlična kulisa za kazališne i muzičke izvedbe. 8 metara visoki Sergej slavoluk je također iz rimskog doba, koji je jedna rimljanka dala napraviti kao slavoluk za njena tri brata. Na obližnjem Forumu nekada je stajala patricijska vila čiji je pod prekriven mozaikom iz 2 stoljeća. U prvoj polovici 50-ih godina 20 stoljeća, otkriveno je da mozaik osim mitološke scene prikazuje i puno ornamenata i motive životinja. Ništa manje značajan nije hram podignut u čast cara Augusta na Forumu na kraju Sergijevice, koji je ujedno i omiljeno okupljalište građana. Najstariji sačuvani trag rimske kulture, Herkulesova vrata, je iz 1 stoljeća prije Krista Istra.

Najveća atrakcija Pule bez premca je amfiteatar, kratko zvan Arena. Ovo je šesto najveće djelo rimskog graditeljstva, u kojem su se odvijale gladijatorske igre i borbe životinja, a moglo ich je pratiti 20.000 gledatelja. Amfiteatar je začuđujuće dobro očuvan, pa se u toj kolosalnoj kulisi odžavaju kazališne predstave i opere i konzerti.

Uz rimske spomenike vrijedno je spomenuti i franjevački samostan sa kasnogotičkim poliptihom, kao i na Jupiterovom hramu izgrađenoj trobrodnoj katerdali. Sa gradskog kaštela koji se nalazi na glavnom brežuljku na kojem se nalazi i Istarski povjesni muzej, pruža lijepi pogled na Pulu i okolicu.
Znamenitosti
crkve,  Samostan,  Ostaci iz rimskih vremena
Ponude za slobodno vrijeme
Igralište
Ponuda sportskih aktivnosti
Vožnja biciklom,  Plivanje,  Skijanje na vodi,  ronjenje,  Tenis
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  casino,  diskoteka,  Internet caffe,  pizzerija,  restoran
Kupovina
Auto kuća,  Pekarnica,  Trgovina odjećom,  butika,  Trgovački centar,  Ribarnica,  Trgovina kućanskim potrepštinama,  Prodaja na tržnici,  Mesnica,  Trgovina voćem i povrćem,  Trgovina nakitom,  suvenirnica,  supermarket
Videa
 

Odmor u Pula s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Pula ili se jednostavno želite samo informirati o Pula u Istra, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Pula apartmani, Pula Kuće za odmor, Pula Hoteli, Pula Apartmanska naselja, Pula kuća na selu, Pula Pansioni, Pula sobe za goste, Pula Mobilne kućice

Pula, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.