Senj - Kvarner - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Senj

Nudimo Vam 399 smještaja na destinaciji Senj.

Mali gradić Senj ima oko 6000 stanovnika i leži u gravitacijskom području Rijeka. To je ujedno i najbliži veći grad. Dijelovi koje čine mjesto Senj su sljedeći: Sibinj, Pijavica, uvala Spasovac, uvala Sv. Jelena, uvala Bunica, Stolac, Klarićevac, Krivi Put-Sojati, Krivi Put, Trbusnjak, Lopica, Kozjak, Stolačko Naselje, Mundaricevac, Strmac, Varoš, Vrh Aleja, Visala, Treća draga, Druga draga, Prva draga, Starigrad, Rončević Dolac, Francikovac, Hrmotine, Žuta Lokva.

 

Općenito
Senj je smješten u podnožju prijevoja Vratnik (698m), najnižeg vrhunca Velebita. Grad je imao stratešku važnost između kontinentalne Hrvatske i mora. Danas je Senj važno središte tranzitnog turizma na Jadranskoj magistrali, ali i poznato turističko odredište. Brojni apartmani, sobe i pansioni samo su dio turističke ponude u Senju. Po zimi je Senj zbog jake bure najhladniji grad na Jadranu.U okolici Senja i na njegovoj 70 km dugoj obali smjestilo se više slikovitih primorskih turističkih mjesta:Sveti Juraj, Lukovo, Klada,Starigrad, Stinica,Jablanac iPrizna. rnU zaleđu ima planinu Velebit, koja je 1978. godine od UNESCO-a proglašena svjetskim rezervatom biosfere, te je Senj idealno polazište za izlete.Više od 20 godina Senj je središte klapskog pjevanja Hrvatskog primorja iIstre. Svake godine početkom kolovoza u Senju se održava Senjski ljetni međunarodni karneval, što ga je svrstalo u porodicu Udruženja karnevalskih gradova Europe. rnKroz povijest, napadali su ga Turci, pa zatim Mlečani i dugo je bio glavna karika vojne granice koju je branio vatreni ugarski kralj Matijaš Korvin.Unutar zidina brojne su krivudave uličice koje vode do romaničke katedrale sv. Marije s jednostavnim pročeljem i arkadama od cigle. U susjednoj ulici smjestila se palača Vukasović, u kojoj se danas nalazi Gradski muzej s arheološkim i umjetničkim inventarom čitavog područja. Malo dalje ističe se barokni trg Vilnica (Velika Placa) sa središnjom fontanom. Trg zatvaraju stilski definirane kuće i Kaštel grofova Frankopana, koji će gradom gospodariti do 1469. godine.Izvan zidina najpoznatija je tvrđava Nehaj, sagrađena 1558. godine i simbol je žestoke i uspješne borbe uskoka protiv Turaka i Mlečana. Za njenu gradnju korišten je materijal porušene crkve i samostana izvan gradskih zidina. Senj je bio glavno utočište Uskoka, budući da je oduvijek uspješno odolijevao napadima. Rt Art je kraljevstvo pomoraca i pjesnika. Ispred crkve Sv. Marije, koju nazivaju crkvom pomoraca, nalazi se park s kipovima senjskih književnika.
Galerija slika
 
Izleti
PROOF
Znamenitosti
Kaštel,  galerija,  Pristanište,  Povijesni stari grad,  Povijesne građevine,  Povijesne gradske zidine,  katakombe,  Katedrala,  crkva,  Muzej,  park,  Ostaci iz rimskih vremena
Informacije o događanjima
PROOF
Ponude za slobodno vrijeme
nacionalni park,  planinarske staze
Ponuda sportskih aktivnosti
Ljubitelji prirode mogu se opustiti na planinarskim stazama u nacionalnim parkovima u okolici Senja. U samom mjestu nalaze se organizacije za lovni turizam. Zbog svog smještaja uz more ovdje su vrlo omiljene aktivnosti u vodi i na vodi. Gosti koji vole mir odlaze u ribolov, a osobe od akcije bave se vodenim sportovima. U kristalno čistoj vodi možete sa zadovoljstvom roniti na dah ili s opremom.
Vožnja biciklom
Gastronomija i zabava
Noćni život u Senju provodi se u brojnim klubovima i barovima smještenim blizu središta grada.  Vrijedi posjetiti bar "Meduza" (direktno na plaži Škver), a i bar "Bilao".
bar,  kafic,  Internet caffe,  pizzerija,  restoran
Ponude s područja wellnesa, beauty tretmana i zdravstvene ponude
ambulanta,  Stomatološka ordinacija specijalizirana za turiste,  Farma ljepote,  frizerski salon,  kozmetički salon,  bolnica,  masaža,  Ponuda wellnessa
Kupovina
PROOF
Pekarnica,  Trgovina odjećom,  butika,  Ribarnica,  Trgovina kućanskim potrepštinama,  Mala trgovina,  Prodaja na tržnici,  Mesnica,  Trgovina voćem i povrćem,  Trgovina nakitom,  suvenirnica,  supermarket
Vrijeme
PROOF
kratki povijesni pregled
Plaže
PROOF
Preporuke restorana
PROOF
Kampiranje
Kampiranje je u Hrvatskoj općenito vrlo omiljeni način odmora, pa tako ni u Senju i njegovoj okolici ne nedostaje kampova. Ovdje vam dajemo mali pregled odabranih kampova:
» Kamp RACA
» Kamp SPASOVAC
» Kamp UJČA
» Kamp BUNICA
» Kamp LUKOVO
Videa
 
Web savjeti
Online turistički vodič za Senj
Vrijedi znati o Senju
PROOF

Odmor u Senj s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Senj ili se jednostavno želite samo informirati o Senj u Kvarner, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Senj apartmani, Senj Kuće za odmor, Senj Hoteli, Senj Apartmanska naselja, Senj kuća na selu, Senj Pansioni, Senj sobe za goste, Senj Mobilne kućice

turistički kompleks Senj

  • Na žalost u Senj nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Senj

Senj, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.