Šibenik - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Šibenik

Nudimo Vam 532 smještaja na destinaciji Šibenik.

Grad Šibenik ima oko 42000 stanovnika i udaljen je 50 km od Trogir, najbližeg većeg grada. Kvartovi grada Šibenik su sljedeći: Zaboric, Grebaštica, Solaris, Brodarica, Zablaće, Jadrija, Jadrtovac, Zaton, Vrpolje, Razine, Raslina, Radonic, Bilice, otok Obonjan, Marasi, Ljubotic, Trbounje.


Općenito
Šibenik je sjedište Šibensko-kninske županije, razvijeno privredno, kulturno i turističko središte. Smješten je u Šibenskom zaljevu, prirodno najzaštićenijoj luci na Jadranu nedaleko od ušća rijeke Krke na padinama okolnih brežuljaka. rnGrad Šibenik je skladan spoj starog dijela s uskim strmim ulicama i novijeg dijela suvremene arhitekture. Najznačajniji spomenik kulture u gradu Šibenik je katedrala Sv. Jakova iz XV. st. , te gradska vijećnica, crkvica Sv. Barbare, crkva Sv Frane i ostali povijesni trgovi, palače, tvrđave, crkve koji su vidljivi po cijelom gradu. Zaštitnik grada Šibenika je Sv. Mihovil kojem je posvećena najstarija šibenska fortifikacija, tvrđava Sv. Ane (Sv. Mihovil) koja dominira gradom i s nje se pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. Katedrala Svetog Jakova je jedinstveni sakralni spomenik i iznimno je interesantan primjer građevine koja nema zidarskih elemenata, i gdje su zidovi, svodovi i kupole konstruirane jedinstvenom metodom (koju je prvi upotrijebio Juraj Dalmatinac ) gdje se naknadno, u cjelinu slažu precizno isklesani kameni djelovi, metoda koja je korištena u tesarskom zanatu. Šibenska katedrala Svetog Jakova je dobila status Zaštićene svjetske baštine pod patronatom UNESCO-a 2000.godine.
Okolica Šibenika je poznata po slikovitim krajolicima i netaknutoj prirodi, posebno po blizini Nacionalnog parka Krka i Nacionalnog parka Kornati, zbog čega je Šibenik, poznata turistička destinacija. Šibenik se sve više okreće turizmu, te se tako brojne vile u Šibeniku u samom centru grada preuređuju i nude luksuzne apartmane i sobe. Mnogi hoteli, apartmani, kampovi osigurat će kvalitetan smještaj i ugoditi svakom gostu. Rekretivcima su na raspolaganju brojni športski tereni, od odbojke na pijesku, tenis terena te košarkaških terena. Na području Šibenika djeluje nekoliko ronilačkih klubova sa školama ronjenja, a također su dobri uvjeti i brojne škole za jedrenje i veslanje, te jahanje. U restoranima i konobama u Šibeniku nude se domaći specijaliteti (specijalitet je purica ispod peke), te garantirana zabava do ranih jutarnjih sati u caffe barovima i disko klubovima.
Šibenik ima veliku i dobro opremljenu marinu s oko 500 vezova, pa se sve više razvija nautički turizam i Šibenik postaje polazna točka za NP Kornati. rnGrebaštica je malo ribarsko mjesto, koje se nalazi između Šibenika i Primoštena, na udaljenosti 13 km. Smješteno je u morskoj uvali okruženo borovom šumom. More je kristalno čisto, azurno plave boje. Grebaštica ima lijepo uređene plaže, pogodne za djecu i odrasle. S obzirom na čisto more i na prekrasnu borovu šumu, pogodno je za zdravstveni turizam. U Grebaštici se mogu iznajmiti apartmani i sobe. Također postoje i mali obiteljski kampovi, kao i trgovine, pizzerije i restorani. Mogu se koristiti usluge rent a boat, te škole ronjenja.
Znamenitosti
Kaštel,  ruševina kule,  Pristanište,  Povijesni stari grad,  Povijesne građevine iz razdoblja baroka,  Povijesne gradske zidine,  crkve,  samostani,  Muzej,  park,  Obalna šetnica,  historijski objekti iz srednjeg vijeka
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  diskoteka,  pizzerija,  restoran,  lokal za ples,  Kazalište

Odmor u Šibenik s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Šibenik ili se jednostavno želite samo informirati o Šibenik u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Šibenik apartmani, Šibenik Kuće za odmor, Šibenik Hoteli, Šibenik Apartmanska naselja, Šibenik kuća na selu, Šibenik Pansioni, Šibenik sobe za goste, Šibenik Mobilne kućice

Šibenik, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.