Sukošan - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Sukošan

Nudimo Vam 172 smještaja na destinaciji Sukošan.

Turističko mjesto sa plažom Sukošan udaljen je 13 km od Zadar, najbližeg većeg grada. Pojedini dijelovi Sukošan su sljedeći: Bibinje, Gorica, Debeljak.


Općenito
SukošanSmješten u zaljevu, Sukošan se odlikuje lijepim pješčanim plažama. Mjesto isprepleću tradicionalne uske ulice i prirodne šetnice idealne za šetnju. Uz mnoge ugostiteljske objekte - restorane, gostionice - Sukošan se drži mjestom vina i pjesme.
U mjestu se njeguju stari običaji. Vezani su i uz Blagdan sv. Kasijana, zaštitnika Sukošana (13. kolovoza). Organiziraju se i zabavni programi - Noći Sukošana. U doba karnevala posebno su zanimljivi lužari, maškare tipične samo za Sukošan.
Sukošan, naselje i lučica u prostranom zaljevu (Luka Sukošan), 11 km jugoistočno od Zadra. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, voćarstvo i turizam. Na magistralnoj je prometnici (M2, E65).
Župna crkva sv. Kasijana, podignuta vjerojatno u XI. st. (fragmenti s motivima pleterne dekoracije), dobila je današnji izgled u XVII. st. Na seoskom groblju crkvica iz XVII. st.; na dovratnicima i na pročelju ugrađeni fragmenti pleterne dekoracije. Na otočiću u zaljevu ostaci ljetnikovca zadarskih nadbiskupa iz XV. st. Na rtu Bribirčina ruševine srednjovjekovnog utvrđenja koje su podignuli knezovi Bribirski. Oko 3,5 km sjeveroistočno od sela, uz cestu, srednjovjekovna kapelica; uz nju staro groblje.
Znamenitosti
ruševina kule,  crkva
Gastronomija i zabava
restoran

Odmor u Sukošan s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Sukošan ili se jednostavno želite samo informirati o Sukošan u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Sukošan apartmani, Sukošan Kuće za odmor, Sukošan Hoteli, Sukošan Apartmanska naselja, Sukošan kuća na selu, Sukošan Pansioni, Sukošan sobe za goste, Sukošan Mobilne kućice

turistički kompleks Sukošan

  • Na žalost u Sukošan nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Sukošan

Sukošan, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.