Sveti Juraj - Kvarner - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Sveti Juraj

Nudimo Vam 13 smještaja na destinaciji Sveti Juraj.

Malo selo Sveti Juraj ima oko 1000 stanovnika i udaljeno je 9 km od mjesta Senj, najbližeg većeg grada. Dijelovi koji čine mjesto Sveti Juraj su sljedeći: Starigrad, Lukovo Otočko, Lopci, Donja Klada, Ažić Lokva, uvala Zakosa, Kalić, Spasovac, Šegote, Volarice-Plana.


Općenito
Područje strmih obala, nazvano Podgorje, koje se proteže na 30 km Velebitskog kanala nastanjeno je ribarskim selima. Malo mjestoSveti Juraj sa svojom lukom, nalazi se 10 km južno od povjesne stare luke i gradaSenj. Njegove šljunčane plaže sa čistim morem Sveti Juraj čine poželjnim odredištem za tih i miran odmor, daleko od velikih turističkih centara i ljetne vreve.Visoki masivPlanine Velebit čini impozantan okvit mjesta, koje uz turizam zadržava i dosadašnje zanimanje ribarenjem. Korjeni ribarstva sežu u prahistorijsko doba, kada je još postojalo naselje Lopsice. Rimljani su na ovom mjestu sagradili naselje, te otočić Lisac koji leži pred samim mjestom povezali mostom. S vremenom nestali su i most i naselje, čije ostatke još i danas možemo pronaći u podmorju. Benediktinci su u 12 stoljeću na istom mjestu sagradili Benediktinski samostan Svetog Jurja koji su 200 godina poslije proširi gradnjom crkve u gotičkom stilu, posvećenu sv.Filipu i Jakovu. Crkva se ubraja u jedno od najljepših gotičkih zdanja na velebitskom području. Naselje je nazvano po zaštitniku mjesta, Svetom Jurju, u čiju čast je 1856 sagrađenja crkva Svetog Jurja.Mirne plaže, divlja no ipak romantična iako na prvi pogled gruba priroda, a potom i ugodna klima u ljetnim mjesecima čine posebnost Svetog Jurja kao odmorišta. Na malim šljunčanim plažama moguće je uživanje u plivanju i sunčanju, a uvale na osami pružaju mogućnost izdvajanja od većih gužvi na plažama. U Svetom Jujru i oko njega moguće su šetnje uz more, kao i planinarenje koje omogućava najveći planinski masiv u zaleđu mjesta, Velebit. Tu se može naći planinarski put za svačiji ukus.Sveti Juraj je također odlična polazišna točka za posjet Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, najmlađem Nacionalnom parku u Hrvatskoj. Tu zadovoljstvo mogu pronaći planinari, alpinisti, penjači jer i oni zahtjevniji mogu zadovoljiti svoju želju za izazovom. Onaj tko želi manje zahtjevan posjet može zadovoljstvo pronaći u posjeti Botaničkom vrtu gdje između mnogo samoniklog bilja raste runolist i encian. Nikako ne treba zaboraviti i vrste ptica koje se na tom području mogu vidjeti kao što su orlovi i bjeloglavi supovi.

Odmor u Sveti Juraj s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Sveti Juraj ili se jednostavno želite samo informirati o Sveti Juraj u Kvarner, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Sveti Juraj apartmani, Sveti Juraj Kuće za odmor, Sveti Juraj Hoteli, Sveti Juraj Apartmanska naselja, Sveti Juraj kuća na selu, Sveti Juraj Pansioni, Sveti Juraj sobe za goste, Sveti Juraj Mobilne kućice

hotel Sveti Juraj

    Nažalost nisu pronađeni hoteli u Sveti Juraj.

apartman Sveti Juraj

turistički kompleks Sveti Juraj

  • Na žalost u Sveti Juraj nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Sveti Juraj

Sveti Juraj, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.