Tribunj - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Tribunj

Nudimo Vam 70 smještaja na destinaciji Tribunj.

Malo selo Tribunj ima oko 1500 stanovnika i udaljeno je 3 km od mjesta Vodice, najbližeg većeg grada.


Općenito
Malo ribarsko mjesto Tribunj tri kilometra je udaljeno od Vodice. Naselje se nalazi na otočiću koji je već u doba Rimskog carstva bio kamenim mostom povezan s kopnom. Tribunj je zadržao šarm starog ribarskog mjesta, a i zbog s ljubavlju njegovane tradicije i narodnih običaja, postao je omiljena destinacija za sve one koji žele odmor provesti u pozitivnom ozračju.

Stara jezgra sela nalazi se na otočiću u uvali Rupa koji su izbjeglice iz unutrašnjosti nastanili i zasnovali naselje u 16. stoljeću. Prostor na otočiću nije bio dovoljan za razvoj turizma, pa se „moderno“ naselje proširilo na obroncima brežuljka Vrh na kopnu, odmah do otoka. U neposrednoj blizini mjesta se nalazi i brdo Sveti Nikola koji je zbog prekrasnog pogleda koji se pruža na mjesto i arhipelag Kornata, često posjećeno. Dodatno zanimljivim Sveti Nikola postaje malom crkvicom iz 1452 godine i ruševnih ostataka srednjovjekovne utvrde. Lijepe plaže, čisto more i luka čine Tribunj privlačnim turističkim mjestom. Tako u uvali Rupa, kao i u mnogim drugim okolnim uvalama turisti mogu pronaći lijepe plaže sa idiličnim okruženjima gdje se može uživati u miru, suncu i moru. U mjesnoj luci su vezane barke I male jahte dok velike jahte sidre jugoistočno od luke.

Tribunj je također poznat po svojim tradicionalnim običajima. Tako se svake godine u kolovozu, održava poznata utrka magaraca, koja se temelji na priči o seljaku i njegovom vjernom magarcu. Mještani još uvijek cijene svoje marljive četveronožne pomagače, a to pokazuje i projekt započet ovdje "Hrvatski Tovar", koji je bio postavljen kao zaštitnik dalmatinskog magarca. Također, u nedaleko udaljenom mjestu Pirovac održavaju se tradicionalne trke tovara ljeti. Dugouhi magarci za utrke svi potječu iz Tribunja.

Nedaleko Tribunja nalaze se Vodice, pružaju raznolike mogućnosti kupovine i mnogih drugih zanimljivih sadržaja. U staroj jezgri Vodica valja posjetiti baroknu crkvu iz 18. stoljeća kao i Ćorića toranj. Impozantna marina velikog kapaciteta zaprimanja brodova nalazi se u neposrednoj blizini centra mjesta. Tu je i mnogo butika, suvenirnica, restorana I sličnih sadržaja koji omogućavaju kupovinu i ugodno provedeno vrijeme. Vodice su polazna luka izleta u Nacionalni Park Kornati i Slapovi Krke.
Znamenitosti
crkva
Gastronomija i zabava
kafic,  pizzerija,  restoran

Odmor u Tribunj s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Tribunj ili se jednostavno želite samo informirati o Tribunj u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Tribunj apartmani, Tribunj Kuće za odmor, Tribunj Hoteli, Tribunj Apartmanska naselja, Tribunj kuća na selu, Tribunj Pansioni, Tribunj sobe za goste, Tribunj Mobilne kućice

turistički kompleks Tribunj

  • Na žalost u Tribunj nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Tribunj

Tribunj, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.