Trogir - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Trogir

Nudimo Vam 849 smještaja na destinaciji Trogir.

Grad Trogir ima oko 15000 stanovnika i udaljen je 30 km od Split, najbližeg većeg grada. Kvartovi grada Trogir su sljedeći: Seget Donji, Seget Vranjica, centar, Vrsine, Marina, Poljica, Marina, Marina, Otok Drvenik Veliki (Veli), Marina, Sevid, otok Drvenik Mali, Kaštel Novi, Radosic, Labin Dalmatinski, Primorski Dolac, Trolokve.


Općenito
TrogirTrogir su s pravom nazvali gradom muzejem zbog svoje stoljetne povijesti, vidljive na svakom koraku. Trogir je gradić i luka u dnu Kaštelanskog zaljeva, 27 km od Splita. Leži na otočiću između otoka Čiovo i kopna s kojima je povezan mostom.
Stara gradska jezgra Trogira dobila je status Zaštićene svjetske baštine pod patronatom UNESCO-a, a formirala se od XIII. do XV.st. unutar zidina koje je Venecija obnovila u XV. st. izgradivši još dvije utvrde, sačuvane i danas: kaštel Kamerlengo i kula Sv. Marka. Stariji, istočni dio grada, razvio se oko glavnog trga s katedralom Sv. Lovre. Katedrala sv. Lovre je jedna od najznačajnijih građevina u Hrvatskoj. Najznačajniji dio katedrale Sv. Lovre je djelo romaničke plastike u Dalmaciji, Radovanov portal, izrađen 1240. god. Trogir je u prošlosti bio jedan od kulturnih središta Dalmacije, a u XIII. st. tu djeluje majstor Radovan, a u XV.st. poznati kipari i graditelji, povijesničari i humanisti. Zaštitnik grada Trogira je bl. Ivan Ursini čiji se kip nalazi na gradskim vratima. Na trgu je gradska loža, toranj sa satom, te nekoć renesansna crkvica Sv. Sebastijana, a trg zatvara palača Čipiko. Dalje uz obalu dio je sačuvanih zidina s kulom i renesansnim gradskim vratima. Trogir je riznica kulturno-povijesnih spomenika, ljepota mediteranskog krajolika s bogatstvom sadržaja za odmor.
Prostor od marine i Segeta do otoka Čiova, je oduvijek bilo mjesto za odabrane vile i ljetnikovce, danas pretvorene u iznimnu ponudu privatnog smještaja u Trogiru. Trogirska rivijera nudi smještaj svih vrsta: od udobnih hotela, kampova do smještaja u privatnim kućama i vilama, apartmanima, sobama i pansionima. Turistički razvoj nije ugrozio prirodnu sredinu, ona je ostala očuvana za goste koji Trogir pohode danas i za one koji će to činiti ubuduće. Bogata gastronomska ponuda u konobama i restoranima u Trogiru otkrit će Vam sve užitke dalmatinske kuhinje. U okolici Trogira su pješčane plaže, osobito oko Segeta i u zaljevu Saldun.
Znamenitosti
Pristanište,  Povijesni stari grad,  Povijesne građevine iz razdoblja baroka,  crkve,  Obalna šetnica
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  diskoteka,  pizzerija,  restoran,  lokal za ples
Kupovina
Ribarnica,  Prodaja na tržnici

Odmor u Trogir s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Trogir ili se jednostavno želite samo informirati o Trogir u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Trogir apartmani, Trogir Kuće za odmor, Trogir Hoteli, Trogir Apartmanska naselja, Trogir kuća na selu, Trogir Pansioni, Trogir sobe za goste, Trogir Mobilne kućice

Trogir, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.