Vodice - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Vodice

Nudimo Vam 461 smještaja na destinaciji Vodice.

Mali gradić Vodice ima oko 5100 stanovnika i leži u gravitacijskom području Šibenik. To je ujedno i najbliži veći grad. Dijelovi koje čine mjesto Vodice su sljedeći: Srima, Stablinac, Lovetovo, Zaton, Balota, Blata, Jadrija, Punta, Cista Velika, Bribir, Bogdanovici.


Općenito
VodiceUz raznovrstan smještaj - hoteli, apartmani, kampovi, Vodice su osobito poznate po izuzetno bogatoj ugostiteljskoj ponudi. Ondje ima više od 100 ugostiteljskih objekata, od kojih polovina nudi hranu (ribe, školjke, rakove, tjesteninu, tradicionalna jela), uključujući stara i izvorna dalmatinska jela.
U mjestu su tri teniska kompleksa, nogometno igralište, igrališta za košarku i odbojku. Uz hotel Olimpija izgrađen je športski centar. Postoje škole ronjenja, jedrenja na dasci, a organizira se i podvodni fotosafari. Postoje organizirani izleti.
U kolovozu se održava tradicionalna Vodička fešta, a posebno se slavi blagdan Gospe od Karmela (16. srpnja). Vodice su domaćin Hrvatskoga radijskog festivala malih postaja (početak lipnja). Ljeti su posebno aktivne galerije »Bast« i »Strikoman«.
Vodice, naselje i luka u sjevernoj Dalmaciji, 11 km sjeverozapadno od Šibenika. rnGospodarska je osnova poljodjelstvo, ribarstvo i turizam. Na magistralnoj su prometnici (M2, E65). Marina Vodice nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Vodica (uvala Vrulje). Od zidina iz XVI. st. (porušenih u XIX. st.) očuvala se trokatna kula, tzv. Čarićev toranj. Župna crkva s bogato ukrašenim baroknim pročeljem sagrađena je 1749.; gradio ju je šibenski graditelj Ivan Skoko; barokni je zvonik podignuo u XVIII. st. majstor Vicko Macanović. Slika Sv. Obitelj na glavnom oltaru rad je nepoznatoga majstora iz XVII./XVIII. st. Na ulazu u selo očuvane su ruševine zgrade iz turskog doba. Na groblju, zapadno od sela, očuvana je crkvica (prije župna crkva) sv. Križa, koju je 1662. gradio Vicko Ivanov iz Otok Korčule.
Znamenitosti
Pristanište,  Povijesne građevine iz razdoblja baroka
Ponuda sportskih aktivnosti
Skijanje na vodi
Kupovina
Pekarnica,  Prodaja na tržnici,  supermarket

Odmor u Vodice s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Vodice ili se jednostavno želite samo informirati o Vodice u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Vodice apartmani, Vodice Kuće za odmor, Vodice Hoteli, Vodice Apartmanska naselja, Vodice kuća na selu, Vodice Pansioni, Vodice sobe za goste, Vodice Mobilne kućice

Vodice, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.