Zagreb - Unutrašnjost - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Zagreb

Nudimo Vam 153 smještaja na destinaciji Zagreb.

Mjesto Zagreb ima cca. 779200 stanovnika. Einwohner. Dijelovi mjesta Zagreb su sljedeći: Velika Gorica, Lucko, Sljeme, Sesvete.


Općenito
ZagrebZagreb je glavni i najveći grad Republike Hrvatske. Smješten je u podnožju planine Medvednice (Zagrebačka gora) i uz poriječje rijeke Save. Središnji geografski položaj u jugozapadnom dijelu Panonske nizine koja je okružena Alpama, Dinaridima, Jadranskom i Panonskom regijom, omogućuje Zagrebu odličnu povezanost s Europom i Jadranskim morem.
Manja mjesta oko Zagreba sada su već spojena u jednu cjelinu, a to su: Sesvete, Zaprešić, Samobor, Dugo selo i Velika Gorica. rnZagreb je veliki turistički centar, ne samo tranzicijska točka iz Zapadne i Centralne Europe na Jadransko more. Zagreb je bogat kulturnim i povijesnim spomenicima (muzeji i galerije), te shoping centrima, kvalitetnim restoranima, vinskim podrumima, vinarijama, hotelima i športsko-rekreativnim centrima. Ostala ponuda u Zagrebu uključuje razne uslužne djelatnosti kao što su: cvjećarne, pet shop, kemijske čistione, frizerski saloni, kozmetički saloni, foto studio, butici, zlatarne, auto škole, fotokopirnice, vinski podrum... Zagreb je veliki centar kongresnog i poslovnog turizma, te nudi bogat izbor smještaja - apartmani, sobe, hoteli i pansioni.
Kao studentski grad, Zagreb sadrži brojne privatne škole, gimnazije, večernje škole, fakultete.. Kako je Zagreb postao središte Hrvatske, povezan je s Europskim metropolama i većim gradovima i turističkim destinacijama u Hrvatskoj.
Stara jezgra Zagreba uključuje mnoge prekrasne zgrade, crkve, muzeje i galerije, kao i autentične restorane, konobe i caffe barove. Mnogi restorani u Zagrebu nude različite specijalitete nacionalne i internacionalne kuhinje.
Brojni su športski i rekreacijski centri u Zagrebu, a jedan od najpoznatijih je Jarun, smješten na jezeru Jarun u jugozapadnom dijelu Zagreba. Športske i rekreacijske mogućnosti nude plivanje, skijanje na vodi, odbojku na pijesku, mini golf, stolni tenis, staze za trčanje, rolanje ili šetnje i dr. Na Jarunu su smješteni brojni restorani, konobe, caffe barovi i diskoklubovi.
Zagreb je bogat kulturnom baštinom, koje datiraju iz prapovijesnog perioda (Spilja Vetrenica) i arheološkom nalazištima iz doba Rimljana, pa sve do danas. Stara gradska jezgra sastoji se od srednjevjekovnih dijelova grada Kaptol i Gradec. Novi Zagreb je dio nastao oko 1950. god južno od Save.
Trg Bana Jelačića (napravio ga je kipar Antun Fernkorn, 1866), obično je početna točka polazišta razgledavanja tri povijesna dijela Zagreba: Gornji Grad, Kaptol i Donji Grad. Kamenita Vrata su jedini očuvani ulaz, od njih četiri, u Gornji Grad. Kaptol je najstariji dio grada Zagreba. Gotička katedrala, građena od 13.st. do kraja 15.st., renovirana je poslije zemljotresa 1880.god., kada je renovirana fasada sa dva visoka zvonika (105 m), koji su postali simbol Zagreba. Donji Grad je dio Zagreba koji se nalazi između Gornjeg Grada i Kaptola. Proteže se od glavne ulice Ilice do trga bana Jelačića. Ulice, trgovi i parkovi od trga Bana Jelačića raspoređeni su pod pravim kutom po prvoj ideji iz 1865.
Slikovita mjesta u blizini Zagreba, Šestine, Gračani i Remete, poznata su po bogatoj tradiciji čak i danas: folklorne manifestacije, Šestinski kišobrani, poznata zagrebačka jela (štrukli, mlinci ..).
Zagrebačka gora - Medvednica, s najvišim vrhom Sljeme (1 033 m), poznato je odredišta Zagrepčana, ali i turista. Sa Sljemena se pruža prekrasan pogled na Zagreb i okolicu. Utvrda Medvedgrad podignuta je na južnim obroncima Medvednice, a nakon obnove krajem prošlog stoljeća postao je nezaobilazan dio turističke ponude Zagreba.
Znamenitosti
galerija,  Povijesni stari grad,  crkve,  Muzej,  Katedrala,  Ostaci iz rimskih vremena,  Povijesne građevine iz razdoblja baroka
Ponude za slobodno vrijeme
zatvoreni bazen
Ponuda sportskih aktivnosti
Plivanje,  Tenis
Gastronomija i zabava
bar,  kafic,  diskoteka,  Internet caffe,  pizzerija,  restoran,  Kazalište
Ponude s područja wellnesa, beauty tretmana i zdravstvene ponude
bolnica
Kupovina
Trgovački centar

Odmor u Zagreb s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Zagreb ili se jednostavno želite samo informirati o Zagreb u Unutrašnjost, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Zagreb apartmani, Zagreb Kuće za odmor, Zagreb Hoteli, Zagreb Apartmanska naselja, Zagreb kuća na selu, Zagreb Pansioni, Zagreb sobe za goste, Zagreb Mobilne kućice

turistički kompleks Zagreb

  • Na žalost u Zagreb nisu pronađena nikakva apartmanska naselja.

kuća za odmor Zagreb

Zagreb, dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.