Zaton (Zadar) - Dalmacija - Hrvatska

Informacije za Vaš odmor u mjestu Zaton (Zadar)

Nudimo Vam 191 smještaja na destinaciji Zaton (Zadar).

Turističko mjesto sa plažom Zaton (Zadar) udaljen je 14 km od Zadar, najbližeg većeg grada.


Općenito
ZatonU naselju, čiju okosnicu čini slikovita glavna »ulica«, ima 16 teniskih terena, više igrališta za druge športove, a mogu se iznajmiti bicikli, daske za jedrenje, jedrilice, čamci. U ljetnim se mjesecima održavaju škole jedrenja na dasci, skijanja na vodi i tenisa. Posebni se športski i zabavni programi organiziraju za djecu. Nadaleko je poznat zatonski diskoklub koji često ugošćuje poznate izvođače. Postoje organizirani izleti.
Zaton, naselje na obali istoimenog zaljeva u Zadarskom kanalu, 3 km južno od Nina. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, voćarstvo, povrtlarstvo, stočarstvo, pomorstvo i turizam. Zimi je izložen jakoj buri; ljetnu vrućinu ublažava maestral. Na lokalnoj je prometnici, odvojku od regionalne prometnice Zadar-Nin. U prapovijesti područje ilirskih Liburna (stilizirane ženske figure). U selu se nalaze ostaci građevina iz rimskog doba, ostaci rimske luke koja je pripadala Aenoni (Nin) te starokršćanske crkve sv. Andrije s tri apside. Starohrvatsko naselje nalazilo se sjeverozapadno od današnjega, a uništili su ga Mlečani 1646., kada su spalili i Nin; ostaci trobrodne srednjovjekovne crkve sv. Andrije (Sv. Jadrija). Zapadno od sela sačuvani su ostaci dvokatne kule (Kaštelina), koju je dao sagraditi Hanibal Cirysagus 1593. Između Zatona i Nina, usred polja Prahulje, na velikom ilirskom grobnom humku stoji starohrvatska crkvica sv. Nikole iz XI. st.; kružne je osnove s tri polukružne i jednom pravokutnom nišom, kupola s vidljivim tragovima romanike (vrata i poprečni lukovi u unutrašnjosti). U doba turskih ratova na kupolu je dozidana promatračnica.
Znamenitosti
crkva,  Ostaci iz rimskih vremena
Ponuda sportskih aktivnosti
Skijanje na vodi

Odmor u Zaton (Zadar) s Adrialinom

Ovdje možete pronaći povoljne smještajne jedinice za Vaše sljedeće putovanje :

image description

Ako tražite apartman, kuću za odmor, hotel, seosku kuću, pansion, sobu za goste ili mobilnu kućicu za Vaš odmor u Zaton (Zadar) ili se jednostavno želite samo informirati o Zaton (Zadar) u Dalmacija, onda ste kod nas na pravom mjestu.

Ovdje možete pronaći smještajne jedinice za odmor poput apartmana, kuća za odmor, seoskih kuća, hotela, apartmanskih naselja, pansiona, soba za goste, mobilnih kućica, krstarenja, čarter jahti, izleta i drugog. Adrialin raspolaže ponudom za Vaše putovanje u Hrvatsku, Italiju i Austriju koju stalno proširuje.

O ponudi:
Zaton (Zadar) apartmani, Zaton (Zadar) Kuće za odmor, Zaton (Zadar) Hoteli, Zaton (Zadar) Apartmanska naselja, Zaton (Zadar) kuća na selu, Zaton (Zadar) Pansioni, Zaton (Zadar) sobe za goste, Zaton (Zadar) Mobilne kućice

Zaton (Zadar), dobar izbor za Vaš odmor u Hrvatskoj.